Persbericht

8 mei, 2008

hybris ondersteunt Kendrion Electromagnetic in multi-channel verkoop
~ Kendrion kiest voor hybris' e-commerce suite en PIM-oplossing ~

Met het nieuwe productinformatiesysteem van hybris ­ leverancier van multi-channel communicatie- en e-commerce-software ­ kunnen klanten van Kendrion Electromagnetic op de website eenvoudig het product vinden dat past bij hun sector. De klanten van Kendrion Electromagnetic zijn voornamelijk werkzaam binnen de automotive- en vervoerindustrie.

Kendrion heeft gekozen voor de Commerce Suite-oplossing van hybris om het enorme productassortiment in een standaard formaat te zetten, zowel online als in de brochures en catalogi. Deze software is gebaseerd op de PIM- (product information management) oplossing van hybris en zorgt ervoor dat verkoop, aankoop en bestellingen elektronisch worden opgeslagen. Daarnaast is het mogelijk om de verkoopkanalen op elkaar af te stemmen en wereldwijd klanten te ondersteunen.

De Kendrion Electromagnetic Group is onderdeel van het Nederlandse Kendrion NV en is een van 's werelds leidende producenten van elektromagnetische componenten. Om ervoor te zorgen dat klanten eenvoudig het juiste product vinden in het enorme assortiment is de online winkel uitgerust met gebruiksvriendelijke extra's zoals fouttolerantie, productrangschikking en diverse zoekfuncties. Dankzij de hybris-oplossing kan Kendrion nu verschillende verkoopkanalen efficiënt beheren. Daarnaast is het exporteren van productinformatie, prijzen en klantinformatie naar de juiste kanalen vereenvoudigd.

Een extra dienst van de hybris-suite is de geïntegreerde Media Asset Management (MAM) voorziening. Met MAM kan Kendrion beeldmateriaal opslaan op een centrale plaats. De bestanden worden geconverteerd ingezet voor specifieke media in de webwinkel en de online- en printcatalogi. Tegelijkertijd wordt er gewerkt met upload en download wizards voor alle mediaformaten.

"Naast een centrale productdatabase voor onze multi-channel verkoopactiviteiten waren we ook op zoek naar een printoplossing voor het zelf maken en beheren van onder andere brochures en catalogi", zegt Martin Heine, IT-manager bij Kendrion Electromagnetic. "We vinden de software van hybris aantrekkelijk vanwege de diversiteit, de verschillende functies en duidelijke richtlijnen. Ook de schaalbaarheid en flexibiliteit zijn grote voordelen van de oplossingen."

"Onze oplossing voor multi-channel communicatie en e-commerce ondersteunt Kendrion in alle onderdelen binnen het verkoopproces", vertelt Henk-Jan van der Weide, regional manager hybris Benelux. "De organisatie kan tegemoetkomen aan de verwachtingen van de klant en tegelijkertijd kosten besparen omdat het product communicatieplatform van hybris een geïntegreerde standaardoplossing is."