Ingezonden persbericht

Inter Access wint internationale IBM Beacon Award voor 'Outstanding Business Critical Solution for Linux on IBM'

Hilversum, 8 mei 2008 - IT-dienstverlener Inter Access heeft de prestigieuze Beacon Award in de categorie 'Outstanding Business Critical Solution for Linux on IBM' gewonnen. IBM kende de award toe voor een business intelligence-oplossing die Inter Access heeft ontwikkeld voor SAP-gebruikers. De award werd op 30 april 2008 uitgereikt tijdens de IBM Business Partner Leadership Conference in Los Angeles (V.S.).

De bekroonde oplossing heet IBM Systems Solution for SAP NetWeaver Business Intelligence Accelerator en richt zich op de grote groep gebruikers van SAP NetWeaver Business Intelligence. Inter Access creëerde een totaaloplossing waarbij het bedrijf SAP NetWeaver Business Intelligence combineerde met Linux, General Parallel File System-software van IBM en IBM Blade Center-hardware.

Dankzij deze oplossing kunnen SAP-gebruikers veel effectiever analyses en rapportages maken. Het systeem dat Inter Access ontwikkelde, voorkomt dat veel maatwerk nodig is voor queries. Dit levert gebruikers aanzienlijke kostenbesparingen op. Verder zijn analyses en rapportages in veel kortere tijd te realiseren. Bedrijven die dit platform inzetten, profiteren daardoor van korte besluitvormingtrajecten doordat cruciale bedrijfsinformatie snel en eenduidig voorhanden is.

"Wij zijn erg trots op het winnen van deze award", zegt Gerard Willemse, CEO van Inter Access. "De Beacon Award is een van de belangrijkste prijzen voor IBM Business Partners. Het is een erkenning van ons commitment om technologie zo toe te passen dat klanten er direct profijt van hebben. Deze innovatieve oplossing is daar een uitstekend voorbeeld van."

De internationale Beacon Awards van IBM worden toegekend aan IBM Business Partners met de beste oplossingen. Met een Beacon Award geeft IBM deze partners internationale erkenning als de bepalers van de standaarden voor hoogwaardige oplossingen. Daarnaast beloont IBM hen zo voor hun sterke klantgerichtheid. De awards zijn een belangrijk onderdeel van het IBM PartnerWorld-programma. Ze zijn een erkenning van de cruciale rol die de Business Partners voor IBM spelen.

# # #

Over Inter Access
Met ruim 1.100 medewerkers in Nederland en België is Inter Access de IT-dienstverlener voor de ontwikkeling èn het beheer van de informatievoorziening van middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, zorg, handel, industrie en financiële dienstverlening. Met onze kernactiviteiten Consulting, Technology, Solutions en Managed Services bieden we onze klanten integrale IT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring.

Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers IBM, Microsoft, Oracle en SAP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.