Ingezonden persbericht


jeugdkampioenschap "De beste voetballer van Alkmaar"

Omnisportvereniging Alcmaria Victrix organiseert op 8 mei 2008 "De beste voetballer van Alkmaar", sportcomplex De Egmonderhout (opbrengst voor Stichting Spieren voor Spieren).

Op 8 mei a.s. (het is dan voor velen de voorjaarsvakantie) zal het gerenoveerde sportcomplex van omnisportvereniging Alcmaria Victrix in Alkmaar-west het strijdtoneel zijn voor het individueel jeugdkampioenschap "De beste voetballer van Alkmaar". Voor de eerste maal wordt dit toernooi georganiseerd en de belangstelling en de support zijn groot.

Alex Beek en Dick Bakker, respectievelijk voorzitter Alcmaria Victrix en voorzitter Jeugdvoetbal organiseren dit toernooi vanuit diverse invalshoeken.

Beek "Alcmaria Victrix bestaat dit jaar 110 jaar en een jubiluem moet je vieren, zeker op het moment dat je vereniging in de lift zit. Eind vorig nog onderging het complex voor wat betreft het voetbaldeel een facelift. Er kwam een nieuwe kunststof grasmat, de hoofdtribune is verplaatst en vernieuwd er kwamen 80 nieuwe parkeerplaatsen en de verbouwing vond plaats van de kantine en er kwam een terras op niveau."

Alsof dat nog niet voldoende was liet de Stichting Alcmaria 1898 ook nog een nieuwe sporthal bouwen waarbinnen zowel de honk- en softbaltak als de voetbaltak onder elke omstandigheid kunnen trainen. De hal wordt ook verhuurd voor andere sport- en onderwijsdoeleinden.

Dick Bakker vult aan "het effect is nu al merkbaar. Sprake is van een grote aanwas bij het Kaboutervoetbal (tot 6 jaar). Nu al spelen er 40 voetballertjes in spe. Voor hen is ook een apart Kabouterveld (met omheining) aangelegd."

Andere invalshoeken voor de organisatie van het toernooi, aldus Bakker, zijn: het feit dat sporten leert elkaar te respecteren (denk aan de landelijke inzet om ouders en spelers zich beter te laten gedragen op en langs het veld), en de inzet tegen de problematiek van het overgewicht bij jongeren op de Basisschool.

Bakker vervolgt "zonder belerend te willen, er is nog veel verbeteren aan de mentaliteit bij de huidige sporter. Maar vlak ook de invloed van ouders niet uit. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik een ouder aanspreek op de verantwoordelijkheid om sport, sport te laten en vooral het plezier in de sport bij de jongens en meiden te laten groeien."

Het toernooi zal in diverse leeftijdscategorieen worden ingedeeld (zie ook www.debestevoetballervan.nl , of bel met 0900-4441114). Het is toegankelijk voor jongens zowel als voor meiden. Kosten van deelname zijn E 5. De opbrengst van het toernooi komt ter beschikking van de stichting Spieren voor Spieren.

Op de vraag hoeveel inschrijvingen er al binnen zijn, reageert Bakker "Het aantal inschrijvingen neemt toe naarmate de datum van 8 mei nadert. We kunnen maximaal 300 deelnemers aan. Vergeet niet dat dit toernooi de ondersteuning vergt van zo n 50 vrijwilligers. Alcmaria is er blij mee dat u aandacht aan dit festijn wilt geven".

Algemeen wordt in Alkmaar positief gereageerd op het toernooi : Beek "veel aandacht is er bij de Basisscholen in Alkmaar, AZ ondersteunt het toernooi door ondersteuning te verlenen gedurende het hele toernooi en onze collega verenigingen in het Alkmaarse verheugen zich op deelname van hun leden aan dit toernooi. Alle reden dus om dit toernooi onder het motto, voetbal is een sport die je samen doet en niet alleen, de kans te geven een jaarlijks terugkerend evenement te laten zijn."

Beek en Bakker verheugen zich op het toernooi en roepen de jongere voetballers op zich aan te melden voor het toernooi, want stel je eens voor dat je jezelf in de kijker speelt!