Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

THE HOOSIERS IN MELKWEG AMSTERDAM

Klaar om de rest van de wereld te veroveren Melkweg, Oude Zaal · donderdag 8 mei · 21.00 uur · 13,00 + lidm.
· · ·

Met superaanstekelijke popsongs hebben The Hoosiers in Groot Brittannië de bovenste regionen van de hitlijsten met gemak weten te bereiken. Nu is Nederland en de rest van de wereld aan de beurt om veroverd te worden. De band zal met hun pure popsongs in de lijn van The Feeling, Mika en The Cure in de nabije toekomst ongetwijfeld vele festivalweides weten plat te spelen en doorstromen naar grote podia. Voor het zover is spelen The Hoosiers donderdag op 8 mei in de intieme Oude Zaal van de Melkweg.
Moet je cool zijn om goede popmuziek te maken? The Hoosiers denken van wel. De bandleden combineren invloeden als The Feeling, The Cure, ELO, Jeff Buckley, The Flaming Lips en XTC tot een geluid dat ze `we want to be indie but we're not cool enough' noemen. Blijkbaar zijn ze wel cool genoeg om met het debuutalbum `The Trick To Life' een #1 positie in de Britse charts te behalen. Of om met de singles `Worried About Ray' en `Goodbye Mr A' wekenlang in de top 10 te bivakkeren. Of om met `Goodbye Mr A' een bijdrage te leveren aan de soundtrack voor het voetbalspel Fifa 08 én de charmante filmhit Juno. Blijkbaar is niet cool zijn tegenwoordig gewoon heel erg cool of zijn The Hoosiers gewoon heel erg goed in het maken van vrolijke, upbeat en aanstekelijke popliedjes.
Zanger Irwin Sparkes en drummer Alphonso Sharland richten de band aanvankelijk onder de noemer The Hoosier Complex op na een verblijf in de Verenigde Staten. Eenmaal terug in Engeland werd bassist Martin Skarendahl erbij betrokken en de naam ingekort in simpelweg The Hoosiers. Onder het kundige producerschap van Toby Grafty-Smith (ex-bandlid van Jamiroquai) werd het debuutalbum `The Trick To Life' opgenomen onder de vleugel van het platenlabel RCA. Het album steeg meteen met stipt naar de #1 positie in de Britse albumlijst en was er goed voor dubbel platina. Het zorgeloze album barst van de vederlichte popliedjes waar nog op gedanst kan worden ook. De pompende bassen, catchy koortjes, energieke refreintjes en licht overslaande stem van zanger Sparkes maken het album onweerstaanbaar vrolijk. De hit `Worried About Ray' behaalde plek twee in de Britse categorie single van het jaar en de singles gaan zonder uitzondering gepaard met grappige videoclips. Conclusie: wat ons betreft zijn The Hoosiers gewoon heel erg goed én heel erg cool!