Ingezonden persbericht


Persbericht

Haarlem, 8 mei 2008

Toneelschuur en Stadsschouwburg Haarlem maken gezamenlijke abonnementenbrochure

Onder de naam DUBBELSPEL presenteren Toneelschuur en Stadsschouwburg Haarlem een nieuwe toneelbrochure voor het theaterseizoen 2008-2009. Zes belangrijke toneelgezelschappen, zoals Toneelgroep Amsterdam en het Nationale Toneel, spelen zowel in de vernieuwde Stadsschouwburg als in de Toneelschuur. Toneelliefhebbers krijgen via DUBBELSPEL de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke prijs topproducties te zien op beide podia.

De Toneelschuur en Stadsschouwburg verwachten in het nieuwe theaterseizoen onder andere Victory Boogie Woogie door Het Zuidelijk Toneel in de regie van Gerardjan Rijnders, Kamp Holland van Orkater en susies Haarlok, een gloednieuwe bewerking van Antigone - Kreon - Oidipous door TA-2 (Toneelgroep Amsterdam)/Toneelschuur Producties en Zomergasten van Maxim Gorki door Toneelgroep Oostpool.

DUBBELSPEL is vanaf 8 mei verkrijgbaar bij de Toneelschuur en het Kassabespreekburo van de Philharmonie & Stadsschouwburg.

Met het verschijnen van DUBBELSPEL gaat een lang gekoesterde wens van Frans Lommerse (Toneelschuur) en Jaap Lampe (Stadsschouwburg) in vervulling. De twee podia zetten zich al geruime tijd in voor een kwalitatief goed toneelklimaat in Haarlem. De Toneelschuur en Stadsschouwburg werken ook samen aan de opbouw en begeleiding van jonge theatergezelschappen, regisseurs en spelers.

De Stadsschouwburg Haarlem is na vijf jaar volledig gerenoveerd en gemoderniseerd door architect Erick van Egeraat. De openingsproductie is speciaal geschreven voor de hernieuwde Stadsschouwburg. Batte, een eigenwijze familiemusical van Huis aan de Amstel, Wederzijds en Asko I Schönberg gaat in wereldpremière op vrijdag 26 september. Vanaf 14 mei start de Stadsschouwburg met een aantal (voor)proefvoorstellingen.

De Toneelschuur is één van Nederlands meest toonaangevende en eigentijdse huizen voor toneel, dans, muziektheater en film, waar vormverkennend en nieuw repertoire wordt gemaakt en gepresenteerd. Als eerste van de vier grote Haarlemse podia betrok de Toneelschuur in 2003 het nieuwe gebouw, aan de Lange Begijnestraat, en sindsdien hebben al ruim 600.000 mensen een bezoek gebracht aan de Toneelschuur.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem: Karlijn van Oirschot T 023 - 512 12 23 E k.vanoirschot@theater-haarlem.nl of Frank van der Schaar T 023 - 512 12 21 / 06 - 488 308 16 E f.vanderschaar@theater-haarlem.nl of met de afdeling PR & Marketing van de Toneelschuur: Kirsten Bootsma T 023 - 517 39 10 E kirsten@toneelschuur.nl.