Ingezonden persbericht


Winterswijk introduceert buurtauto


8 mei 2008

Winterswijk ­ De gemeente Winterswijk introduceert samen met de organisatie Wheels4all de buurtauto in Winterswijk. De auto's zijn eigendom van Wheels4all en 24 uur per dag beschikbaar voor abonnees van Wheels4all. De buurtauto is voordelig voor mensen die minder dan tienduizend kilometer per jaar rijden of als tweede auto. Aanmelden is mogelijk via www.wheels4all.nl. Op 27 mei wordt er een informatieavond georganiseerd waar meer informatie wordt gegeven over de buurtauto.

De buurtauto maakt gemiddeld vijf parkeerplaatsen overbodig. Hierdoor neemt de parkeerdruk af. Verder wordt er alleen gereden in zuinige en schone auto's. Dat is goed voor de luchtkwaliteit en de gezondheid. Met Wheels4all kan een (extra) auto gebruikt worden op het moment dat het uitkomt. Onderzoek van de Consumentenbond wijst uit dat gedeeld autogebruik een gemiddelde besparing oplevert van ¤ 1.600,- per jaar. Wheels4all heeft momenteel al zo'n 100 buurtauto's beschikbaar verspreid over het land. Het aantal buurtauto's neemt snel toe.

Gebruik van een buurtauto
Elke keer als er zeven inschrijvingen vlak bij elkaar zijn, plaatst Wheels4all een nieuwe buurtauto. De abonnees kunnen meepraten bij de keuze van de te plaatsen auto. Naast de eigen auto's in de wijk heeft Wheels4all afspraken met lokale en landelijke verhuur- en leasemaatschappijen voor inzet van extra auto's tegen gereduceerd tarief. Abonnees reserveren de buurtauto via internet en betalen voor het gebruik van de buurtauto per uur en per kilometer. De kilometerprijzen zijn inclusief brandstof en verzekering. Er zijn verschillende soorten abonnementen.

Informatieavond
Samen met Wheels4all organiseert gemeente Winterswijk een informatieavond. Deze avond vindt plaats op dinsdag 27 mei 2008 om 20.00 uur in zalencentrum Wamelink, Wooldseweg 71. Op deze avond wordt informatie gegeven over de buurtauto en is ook een voorbeeld buurtauto te zien. Die avond kan men ook lid worden. Meer informatie is te vinden op www.wheels4all.nl. Voor eventuele vragen kunt u bellen met Geert-Jan Verzijden, medewerker van de gemeente, telefoonnummer (0543) 545 555, of kunt u een e-mail sturen naar buurtauto.winterswijk@planet.nl.