Gemeente Deventer

ontvangen

Retering heeft Koninklijke onderscheiding ontvangen

Bij Koninklijk Besluit is F.J.W. Reterink benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Andries Heidema reikt, namens Hare Majesteit de Koningin, op 8 mei de onderscheidingstekens uit tijdens de clubavond van Schietvereniging Averlo.

Reterink is vanaf 1960 penningmeester van schietvereniging Averlo en een zeer actief lid. De vereniging bestaat uit dertig leden. Naast het penningmeesterschap verricht Reterink allerlei andere werkzaamheden voor de vereniging.

Zo heeft hij de afgelopen drie jaar veel tijd gestoken in de ontwikkeling van het nieuwe clubgebouw - van de aanvrage van de bouwvergunning en subsidie tot en met het daadwerkelijk bouwen van het clubgebouw dat door zelfwerkzaamheid van de leden tot stand is gekomen. Zijn financiële beleid heeft er mede toe bijgedragen dat de bouw mogelijk is worden.

Verder is Reterink actief voor de club in de vorm van hand- en spandiensten, zoals het verzorgen van de koffie, het schoonmaken van het clubgebouw, het begeleiden van groepen en het organiseren van onderlinge wedstrijden met buurtverenigingen. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan.

Publicatiedatum: 8-5-2008
afbeelding koninklijke onderscheiding

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 29 april 2008