Gemeente Cromstrijen


Cromstrijen vraagt reactie bij samenstellen bomenlijst (05/08/2008) Voor het kappen van een boom heeft u een vergunning nodig van de gemeente. Dit is geregeld in de Algemene plaatselijke verordening (APV). De gemeenteraad nam op 25 maart 2008 een besluit over de nieuwe APV, waardoor u in de toekomst alleen voor het kappen van bepaalde bomen nog een vergunning nodig heeft.

Bomenlijst

Met de nieuwe APV versoepelt de gemeente het kapvergunningenbeleid. Toch is het van belang om bestaande groenstructuren en monumentale bomen in de gemeente te beschermen. Daarvoor stelt de gemeente graag samen met u een bomenlijst op. In de praktijk gaat het om bomen die waardevol zijn voor de omgeving. Heeft u een boom die zeker op deze lijst terug moet komen, dan horen wij dat graag van u.

Criteria

De bomen die in aanmerking komen voor de bomenlijst moeten wel aan een aantal criteria voldoen:
* de boom moet ouder zijn dan tachtig jaar.
* de boom is van een zeldzaam soort.

* de boom draagt met zijn beeldbepaling bij aan de omgeving.
* de boom is een herdenkingsboom.
Vervolgprocedure

De gemeente toetst de bomen aan de hand van deze criteria. Vervolgens stelt zij een conceptbomenlijst samen. De lijst bestaat uit de aangedragen bomen en bomen die de gemeente met de Landelijke Bomenstichting en bomenstichting Fraxinus Excelsior inventariseerden. Vervolgens legt de gemeente de conceptbomenlijst ter inzage.

Meer informatie

Uw reactie, voorzien van uw naam en adres, het soort boom en de locatie van de boom, zien wij graag voor 30 mei 2008 verschijnen. Deze kunt u schriftelijk aandragen bij de gemeente, ter attentie van de heer P.G. van de Meeberg, Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp of per e-mail p.vandemeeberg@cromstrijen.nl. Voor vragen of opmerkingen kunt ook terecht bij de heer P.G. van de Meeberg, telefoon 0186 656200.