Ingezonden persbericht


7 ART in StadsGalerij Breda

In de Stads Galerij exposeren 7 kunstenaars. Allen hebben een binding (gehad) met Breda en hebben een familierelatie met elkaar,

An en Joop Sloots tonen keramische objecten waarvan de vormgeving dikwijls verrassend geaccentueerd wordt door een bijzondere glazuur toepassing.

Ton Tiggelman en Ton van Boxsel brengen foto's onder eigen signatuur.

Terwijl Ida Mager haar ongewone aquarellen laat zien.

Prachtige raamhangers en objecten in glassfusing zijn te bewonderen van Sabine Sloots.

Ten slotte toont Paulus Sloots (Paulus S Quastenaer) zijn schilderijen, die fraai van kleur en vlot opgezet zijn.

De tentoonstelling is geopend:

Donderdag 8 mei van 19.00 tot 21.00 uur .

Vrijdag 9 mei t/m maandag 12 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis .

De StadsGalerij vindt u naast Holland Casino op de Oude Vest 34

Ton Tiggelman 1940 Reclame ontwerper . St .Joost 1960. Fotografeert sinds 1970.Maakte zeer veel analoge zwart-wit fotografie en drukte alles af in eigen doka. Werkt de laatste jaren ook digitaal en in kleur. Grote voorkeur voor landschaps en stadsfotografie, maar schuwt ook het experiment nieten werkt nog steeds alles zelf af op de pc met diverse digitale technieken.

Ida Mager Voorheen 1e violiste bij het Nederland filharmonisch orkest. Is al bijna 30 jaar bezig met fotografie.Onderwerpen : stedelijke ruimte, architectuur, landschappen en tabletops. Drukte haar foto's zelf af maar werkt de laatste jaren ook digitaal, Daarnaast beoefent ze enthousiast de schilderkunst . In haar werken probeert zij eveneens stilte en ruimte te suggereren . Op diverse cursussen en workshops na is zij in beide disciplines volledig autodidact.

Paulus Sloots Geffen 1939 .Noemt zich op zijn eigen visite kaartje "Quastenaer" Zijn originele opgezette acryl en olieverf schilderijen hebben bijzonder harmonische -of juist zeer contrastrijke kleurstellingen .Maakt veel bloemen en landschappen uit eigen fantasie waardoor vorm en kleur een persoonlijke dimensie krijgen .Nieuw is meer abstractie in zijn werk samen met humor en enige spot die bij de toeschouwer een glimlach oproept. Lid van Kunstgilde Leersum (zijn woonplaats) en Kunstenaars collectief Scherpenzeel . Zie web-side : www.quastenaer.nl

Anne Sloots Geffen, woont en werkt nu in Tilburg. Werkte als kleuterjuf al graag met klei hoewel dat daar toen nog niet gebakken kon worden . Daarna was er jaren geen gelegenheid om met klei te werken , maar onder de bezielende leiding van Klaas de Boer werd de draad weer opgepakt. Nu werkt ze in vrije vormen , hierin gestimuleerd en begeleid door Rob Brandt. Van wie ze ook het glazuren en mallen maken heeft geleerd. Ze werkte aanvankelijk het liefste met chamotteklei maar tegenwoordig ook met gietklei in mal. Tegenwoordig werkt ze bij Simone van Bakel. Kortom Anne is een enthousiast autodidact.

Ton van Boxsel Breda 1943 Gepensioneerd . Is sinds de oprichting in 1969 lid en nu voorzitter, van de A.F.P.V. Fotovereniging in Etten-Leur (.zijn tegenwoordige woonplaats). Vanaf zijn pensionering in 2004 wordt de fotografie nogal intensief beoefend. Onderwerpen : panorama-natuur en macrofotografie Portretten architectuur en landschappen. Enkele panoramafoto's zijn op de tentoonstelling aanwezig. Verder wordt veel gebruikgemaakt van fotobewerkings programma's om meer sfeer in de foto's te brengen.

Sabine Sloots wonende in Badhoevedorp.Discipline glas-fusing. Fusing betekend versmelting . Dit gebeurt in een glasoven op een temperatuur van ongeveer 800 graden Celcius . Omdat het uitzettingscoefficient voor iedere glassoort verschillend is , wordt altijd van een soort glas gebruik gemaakt ., met gebruikmaking van mallen , glaspoeders , korrels , ijzer of koperdraad , gaas zilver enz. Sabine heeft vanaf 2000 deelgenomen aan diverse kunstmarkten , atelierroutés en exposities in galeries.

Joop Sloots Tiggelman . 1941 Breda . St. Joost 1961 mode . Na mijn St . Joost opleiding en enkele jaren les keramische vormgeving van Jan Gladdines , heb ik het gebruik van - en het experimenteren met eigentijdse glazuren geleerd bvan Sjoera Siebers . Mijn werk kan zijn :monumentaal , beschouwend , architectoraal , kleurrijk en heeft soms een humoristisch tintje . Het wordt uitgevoerd in een beweeglijke stijl met verstilde basisvormen , met dier mens en b.v. watervormen in de details. Altijd met de hand opgebouwd in fijne chamotteklei en meestal met eigen glazuren behandeld . Exposities in diverse galeries , zoals Marrij Feldmeyer Delft , Galerie de Sigarenfabriek Delft , Keramevo Amersfoort en Artwindow Heemstede .

Contactpersoon 7Art: Joop Sloots v. Speykweg 5 4819 BM Breda tel 076 5212767 slootsj@casema.nl

Met vriendelijke groet
Lilian Joosen

De StadsGalerij Breda
Oude Vest 34
4811 HT Breda
Postadres:
Overakkerstraat 190
4834 XP Breda
076-5143371
06-28458673
www.stadsgalerijbreda.nl
www.kunstkanaalbreda.nl
www.ssdempo.nl
copacabana@wanadoo.nl