Donderdag 8 mei 2008

Deze week in FEM Business (week 19, vanaf vrijdag 9 mei in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave op http://www.fembusiness.nl/web/magazine.htm

Opnieuw een Slippens aan het roer
Wat wil de nieuwe topman van Sligro?
Koen Slippens staat voor de grootste uitdaging uit zijn leven. De 40-jarige bedrijfseconoom neemt dit jaar het roer over van zijn neef Abel als topman van Sligro. Is dat goed nieuws voor het Brabantse miljardenimperium, dat vorig jaar een omzet boekte van ruim twee miljard euro?

De Amerikaanse kwelgeest van Rabobank
Ex-Rabo-medewerker Joe Insinga gaf zijn werkgever aan bij de Amerikaanse belastingdienst. Aan FEM Business vertelt hij waarom hij dat deed. Stellig: 'Ik hoop dat de activiteiten van de bank in de VS n Nederland volledig onder de loep worden genomen.'

Is er licht aan het eind van de tunnel?
Is de ergste pijn van de kredietcrisis achter de rug of zit er nog meer ellende aan te komen? Terwijl Amerikaanse en Zwitserse banken recordverliezen melden, zeggen beleidsmakers dat het ergste voorbij is. Beleggingsgoeroe Warren Buffett durft het sein 'brand meester' nog niet te geven

Focus Telewerken

In de file staan is straks niet meer nodig. Het kantoor van de toekomst staat gewoon bij u thuis. Of in een treincoupé. Of in de lobby van een hotel. FEM Business staat deze week 8 pagina's lang stil bij telewerken. Het Nieuwe Werken staat in Nederland nog in de kinderschoenen, terwijl de voordelen evident zijn. Waar wachten we eigenlijk op?

Verder in dit nummer:

â- Eneco wil het duurzaamste energiebedrijf van Nederland worden
â- De cijfers van DSM zijn goed. Maar de echte test moet nog komen
â- Spaans Ferrovial worstelt met de herfinanciering van Britse luchthavens
â- Reistycoon Van Vlissingen vergroot belang in Britse concurrent
â- Kan Berlusconi de Italiaanse economie weer aan de praat krijgen?

Informatie Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)

Meer informatie: 020 515 9821

http://www.fembusiness.nl/column.asp

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.