Stork Groep NV

08-05-2008

Verkoop Stork Food Systems aan Marel afgerond

Per heden, 8 mei 2008, is de verkoop van Stork Food Systems aan Marel afgerond. Met de verkoop is een bedrag van 415 miljoen gemoeid, op een zgn cash and debt free basis. Stork Food Systems ontwikkelt, produceert en onderhoudt industriële systemen en installaties voor het verwerken van pluimvee, (rood)vlees en (vloeibare) voedingsmiddelen. Het bedrijf telde eind 2007 1.789 medewerkers en een netto omzet van 369 miljoen.

De overname door Marel Food Systems was op 28 november 2007 aangekondigd. Op 21 april jl. heeft de Europese Mededingingsautoriteit haar goedkeuring verleend aan de overname waardoor niets de daadwerkelijke overdracht nog in de weg stond.

Over Stork
Stork levert systemen, componenten en diensten waarin de specialistische Stork knowhow op het gebied van technologie en productieprocessen wordt toegepast De kernactiviteiten zijn Aerospace en Technical Services.
Stork bestaat 180 jaar en behoort daarmee tot de oudste industrieconcerns van Nederland. Het fundament van Stork wordt gevormd door technologisch vermogen, innovatie en vakmanschap De onderneming realiseerde in 2007 met 15.000 medewerkers een omzet van 2.2 miljard.