Socialistische Partij Rotterdam

SP: niet treuzelen rond gratis OV 65-plussers

08-05-2008 * De SP wil dat de gemeenteraad zo snel mogelijk een besluit neemt om het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers in Rotterdam structureel in te voeren. Op 30 juni loopt de verlengde proef met gratis OV voor ouderen af.

SP-raadslid Leo de Kleijn: 'Er was afgesproken om die proef te verlengen totdat er een evaluatie beschikbaar is, maar die is er nog steeds niet en het is onduidelijk wanneer VVD-wethouder Baljeu daarmee komt. In de wintermaanden viel ook al een gat in het gratis openbaar vervoer. De wethouder zit nu op haar handen terwijl de regeling opnieuw verloopt.'

De Kleijn vindt dat ouderen ook na 30 juni gratis mee moeten kunnen met de bus, tram en metro. Op zijn voorstel praat de gemeenteraadscommissie daarover op 29 mei. De SP zal dan voorstellen het gratis openbaar vervoer voor ouderen opnieuw te verlengen voor de rest van 2008, zodat de Rotterdamse 65-plussers niet weer de dupe worden van een treuzelende wethouder. Als wethouder Baljeu daar niet aan wil, zal de SP-fractie een spoeddebat aanvragen om dat aan het college op te dragen.

Zie ook:
* SP: 'Gratis OV voor 65plussers in heel 2008' (08-01-2008)
* Dossier Verkeer en Vervoer