Ingezonden persbericht

MySpace introduceert ' Data Availability' met partners Yahoo!, Ebay, Photobucket en Twitter

MySpace stelt gebruikers in staat eigen content vrij uit te wisselen met andere websites.

Los Angeles - 8 mei 2008 - MySpace, het grootste sociale netwerk ter wereld lanceert vandaag met Yahoo!, eBay, Photobucket en Twitter het 'Data Availability' initiatief. Dit stelt MySpace gebruikers in staat de content op hun profiel te verspreiden naar andere websites. Het initiatief zet de deuren open van de traditioneel gesloten netwerken en geeft de gebruikers alle controle over hun data en webidentiteit. Het is voor het eerst dat een sociaal netwerk zijn community in staat stelt dynamisch publieke informatie uit te wisselen met andere sites.

"De muren rond de tuin worden weggehaald - Data Availability geeft social networking een nieuwe impuls en stimuleert een dynamischer internet," zei Chris DeWolfe, CEO en mede-oprichter van MySpace. "Samen met onze partners zijn we een nieuwe weg ingeslagen. Het biedt onze wereldwijde community een nieuw geintegreerd middel voor hun sociale activiteit op het web".

Data Availability - User Interface
Data Availability geeft gebruikers de mogelijkheid om user generated data en content dynamisch te delen met websites van hun keuze. Het initiatief is genomen op basis van het simpele feit dat de gebruiker controle moet hebben over hun data en content, zoals door wie het bekeken kan worden en met wie ze het delen. Daarbij hoeft maar op één centrale site informatie worden ge-update en niet op meerdere sites tegelijk. MySpace lanceert binnenkort een functionaliteit op de site waarbij gebruikers hun content, data en uitwisseling daarvan kunnen beheren.

Partner Website Functionaliteit
Data Availability zorgt voor een verrijking van internet gebruik door verhoogde mobiliteit van data. Met name de gepassioneerde 117 miljoen gebruikers van MySpace kunnen op deze manier nog beter gebruik maken van alle data en content die ze al op het web hebben gezet.

Om andere sites te faciliteren bij de implementatie, wordt gebruik gemaakt van OAUTH en Restful API's. MySpace gebruikt een open standaard om zoveel mogelijk ruimte te geven voor de implementatie. Dit initiatief is de eerste stap in andere data portability projecten. MySpace neemt deel aan dit Data Portability Project om meer openheid en open standaarden te bewerkstelligen.

Data availability op Yahoo!
Data availability van MySpace is een goede aanvulling op het recent aangekondigde Yahoo! Open Strategy (Y!OS), een initiatief om Yahoo! open te stellen voor applicatie ontwikkelaars en om gebruikers meer mogelijkheden te geven de site te personaliseren en nog relevanter te maken.

Op Yahoo! zal het initiatief op een aantal manieren terug te vinden zijn. Bijvoorbeeld bij Yahoo! Instant Messenger is het mogelijk de MySpace profielfoto, voorkeuren en favoriete muziek weer te geven aan Messenger contacten. Daarnaast kunnen MySpace gebruikers hun data weergeven op hun Yahoo! profiel of in de verbeterde Yahoo! mail, die beiden later dit jaar worden gelanceerd.

"Yahoo! gelooft in een open internet dat gebruikers de flexibiliteit geeft om hun webactiviteit zo relevant, sociaal en persoonlijk te maken als ze willen. We zijn blij dit nieuwe initiatief van onze partner te ondersteunen, net zoals onze samenwerking binnen de OpenSocial Foundation," zei Ash Patel, Executive Vice President Platforms van Yahoo!. "De Yahoo! Open Strategy en MySpace Data Availability zijn een belangrijke stap voorwaarts naar een opener en socialer internet."

Data Availability op eBay.
Door de implementatie van MySpace Data Availability kunnen eBay profielen worden verrijkt met MySpace bios, interesses, foto's en video's. Binnen de sociaal gedreven markplaats kunnen daardoor nog beter verbindingen worden aangegaan. Het helpt gebruikers betere beslissingen te maken met wie in zee te gaan of misschien wel om nieuwe vrienden te maken.

"Het MySpace Data Availability initiatief verrijkt eBay profielen nog verder, net zoals de relatie tussen kopers en verkopers over de hele wereld," zei Matt Ackley, VP Internet Marketing van eBay. "Als de grootste marktplaats in de wereld proberen we de sociale context van elke transactie verder te verbeteren".

Data Availability op Photobucket
Photobucket gebruikers kunnen makkelijker gebruik maken van foto's op hun MySpace profiel. Photobucket foto's zijn beschikbaar op MySpace en MySpace profiel data is beschikbaar binnen Photobucket albums. Ook kunnen gebruikers makkelijker Photobucket foto's delen met bestaande MySpace gebruikers, zonder nog een keer connecties te maken en vrienden toe te voegen.

"MySpace gebruikers stoppen veel tijd in het updaten van hun profiel en het toevoegen van persoonlijke gegevens en files. Er zit een sterke overlap in gebruikers tussen Photobucket en MySpace en dit initiatief maakt het mogelijk om profiel data toe te voegen op onze site," zei Alex Welch, President van Photobucket. "De combinatie van het Data Availability initiatief en de recent aangekondigde Photobucket Open-API geeft een hoop nieuwe mogelijkheden voor een open web".

Data Availability op Twitter
Twitter profielen zijn vooral gefocused op real-time informatie en hebben relatief weinig gebruikers informatie. Het MySpace Data Availability initiatief verrijkt het huidige Twitter profiel door MySpace content en data toe te voegen. Als de implementatie helemaal voltooid is kan alle MySpace content en data, zoals bio, blogs en foto's worden toegevoegd op Twitter. Dit is een verrijking van de bestaande site.

"Het volgen en vinden van vrienden is een belangrijk deel van de real-time communicatie op Twitter," zegt Biz Stone, mede-oprichter van Twitter. "Dit project maakt Twitter relevanter - we zijn er erg blij mee!"

JPG-mockups zijn beschikbaar op aanvraag.