Gemeente Noordenveld

Realisatie bedrijventerrein de Westerd II mogelijk

Gepubliceerd op: 08 mei 2008

De Raad van State heeft op 7 mei het bestemmingsplan Bedrijventerrein De Westerd in Peize goedgekeurd. Dit bestemmingsplan kan nu dus worden uitgevoerd. Het plan gaat over de uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein De Westerd I aan de noordzijde van Peize. De voorgenomen uitbreiding beslaat een terrein van ongeveer 3 hectare.

De bezwaarmakers twijfelden aan de noodzaak van deze uitbreiding en vonden dat de aanleg hiervan een niet acceptabele aantasting van cultuurhistorische, landschappelijke en ecologische waarden van de omgeving zou betekenen. De Rad van State deelt deze mening niet. Wel vindt de Raad van State dat er geen in/uitritten voor auto's aan de kant van de Groningerweg aangelegd mogen worden.

Wethouder Kemkers portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening; "Dit laatste was ook niet onze bedoeling. Hierover zijn afspraken gemaakt met Bond Heemschut en IVN. We zijn erg blij met deze uitspraak van de Raad van State. We kunnen nu verder met de ontwikkeling van Peize en de ondernemers die daar om gevraagd hebben perspectief bieden voor meer ruimte."