Gemeente Dronten


Het 10-daagse festival van de kunsten vindt plaats in en om het pand van XL De Ateliers, aan De Amstel 58 in Dronten, Flevoland.

Thema Kunstnacht

De organisatie XL De Ateliers omschrijft het thema van de Kunstnacht als volgt: 'De overgang van dag naar nacht is een van de stilste momenten van de dag waar menig creatief brein tot ontploffing komt. Alles is stil de overgang van een andere tijd, het aanbreken van de verschoning van de dag en onstaan van de dag de nacht waar in stilte de dag voorbij gaat'.

Programma

Ook in 2008 wordt een gevarieerd programma geboden, waarbij het mogelijk is artiesten en kunstenaars in intieme setting bezig te zien. Dit in hun eigen discipline of in juist een discipline die men totaal niet verwacht. XL De Ateliers biedt hen een podium om te experimenteren, nieuwe invalshoeken te vinden, of uitdieping van het huidige program. De optredens, voorstellingen en workshops kennen kleine aantallen publiek (10 tot 120) per keer. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.xldeateliers.nl.

9 t/m 18 mei 2008: Vijfde XL Kunstmanifestatie. XL De Ateliers Amstel 58, Dronten.
(publicatiedatum 7 april 2008)