Nederlandse Kano Bond


6 mei 2008

Europees Kampioenschap kanoslalom Krakau (Polen) 9 - 11 mei 2008

Laatste kans op Olympisch startbewijs voor heren kanoslalom team

Bij het Europees Kampioenschap kanoslalom in Krakau (Polen) van 9 tot en met 11 mei 2008 hebben de heren van het nationale kanoslalom team een laatste kans om een zogenoemde landenplaats voor Nederland te halen. Met een landenplaats hebben de heren een Olympisch startbewijs binnen bereik. Een landenplaats wordt gehaald als één van de slalomkanoërs Robert Bouten¸ David Backhouse of Jasper Fonteijn bij de top twee eindigt van de zes landen¸ die om de laatste twee startbewijzen strijden voor de Olympische kanoslalom. In april hebben Bouten¸ Backhouse en Fonteijn¸ alledrie lid van de Volmolense Kano Club Waalre¸ zich op de wildwaterbaan in Zoetermeer gekwalificeerd voor deelname aan het EK.

Van de drie Nederlandse heren toont Nederlands kampioen Robert Bouten zich de meest constante slalommer. Bouten bereikt bij internationale slalomwedstrijden regelmatig finale- en semi-finaleplaatsen. Daarmee heeft hij bij wereldcupwedstrijden vorig seizoen voor een deel al voldaan aan de criteria voor deelname aan de Olympische slalom in augustus.

Bij de dames wordt Nederland op het EK vertegenwoordigd door Ariane Herde¸ Annelies van der Zwart en Nicky Nibbeling. Ariane Herde heeft vorig seizoen al een landenplaats voor de Nederlandse dames binnengehaald en zich gekwalificeerd voor de Olympische slalom. Herde moet in Krakau in haar kayak vooral vormbehoud laten zien.

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright