Timmermans neemt zesde Europese Verkenning in ontvangst

Staatssecretaris Timmermans neemt op vrijdag 9 mei de publicatie 'Europa's buren: Europees nabuurschapsbeleid en de publieke opinie over de Europese Unie' in ontvangst. De publicatie is de zesde Europese Verkenning, geschreven door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Planbureau (CPB), in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De presentatie van de Europese Verkenning vindt om 14:30uur tijdens een persconferentie in Nieuwspoort plaats door Paul Schnabel, directeur van het SCP, en Casper van Ewijk, onderdirecteur van het CPB. Staatssecretaris Timmermans zal na de overhandiging een korte reactie geven op de inhoud van het boek.

De Europese Verkenning bestaat traditiegetrouw uit twee delen: het A-deel is geschreven door het SCP en betreft een publieksonderzoek naar de steun voor en opvattingen over de EU; het B-deel is van de hand van het CPB en betreft een thematische studie. Dit jaar gaat dit laatste deel over het Europese Nabuurschapsbeleid (ENP), in het bijzonder de economische dimensie daarvan.

Noot voor redacties (