Eerste geheel in Virtuele Wereld gefilmde documentaire online van start

09/05/2008 09:33

PR Newswire

AMSTERDAM, May 9 /PRNewswire/ -- Vanaf vrijdag 9 mei, 2008 zal producent Submarine de eerste geheel ìn Second Life gefilmde documentaire: Molotov Alva and His Search for the Creator: A Second Life Odyssey in tien afleveringen uitzenden op: http://www.molotovalva.com

Molotov Alva and His Search for the Creator: A Second Life Odyssey is een 52 minuten durende documentaire, samengesteld uit tien videodagboeken van Molotov Alva, die in januari 2007 van de aardbodem verdween om vervolgens in virtuele gedaante op te duiken in Second Life. De dagboeken vormen de basis van de documentaire die Douglas Gayeton regisseerde.

De eerste aflevering van deze documentaire werd gelanceerd op You Tube en was direct een enorm succes. De film stond direct enkele dagen nummer 1 op You Tube en trok hierdoor aandacht van verschillende grote Amerikaanse zenders.

De Nederlandse producent Submarine verkocht de N-Amerikaanse televisierechten aan omroep HBO. Voor zover bekend, is het voor het eerst dat een film gelanceerd op Youtube, is aangekocht door een grote televisiezender.

Molotov Alva and His Search for the Creator: A Second Life Odyssey is de eerste Minimovie in een reeks van acht documentaires, speciaal geproduceerd voor online video kanalen, Ipod en mobiele telefoon. De documentaire zal in augustus 2008 worden uitgezonden door de VPRO televisie en het digitale kanaal Holland Doc.

Biografie Douglas Gayeton

Douglas Gayeton schreef en regisseerde, samen met William Gibson, 'Johnny Mnemonic', de eerste interactieve film op cd-rom, in opdracht van Sony Imagesoft. In 2004 won hij de prijs voor 'Beste Geanimeerde TV Serie' tijdens het Annecy Film Festival, voor de digitaal geanimeerde serie, 'Delta State'. Gayeton regisseerde de afgelopen jaren vele interactieve producties voor onder meer AOL, MSN, Vivendi en Napster.

Submarine

Submarine (http://www.submarine.nl) is een Amsterdams productiebedrijf, gespecialiseerd in documentaires, animatieseries en games met internationale potentie. Submarine produceerde de afgelopen jaren onder meer de 26-delige animatieserie 'Kika & Bob' en documentaires als 'Viktor & Rolf: because we are worth it!' en 'De Terrorist: Hans - Joachim Klein'. Momenteel is o.a. de nieuwe documentaire van Peter Greenaway J'Acusse in productie. Submarine werd in 2000 opgericht door Bruno Felix en Femke Wolting.

Dit is een Submarine productie in coproductie met de VPRO en Vrij Nederland en wordt gedistribueerd door SubmarineChannel. Submarinechannel is tot stand gekomen met financiële steun van het Ministerie van OCW en de Gemeente Amsterdam, Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.