Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elstenaren bekennen vernieling 138 fietsen op station
Publicatiedatum: 9-5-2008 9:50:51

ELST - Twee Elstenaren hebben tegenover de politie bekend verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen van zo'n 138 fietsen in de fietsenstalling op het station aan de Aamsestraat in hun woonplaats. De twee, beiden negentien jaar oud, werden donderdag aangehouden.

Mede op basis van verklaringen van getuigen kwamen de beide Elstenaren als verdachten in beeld. Het duo was uitgenodigd naar het politiebureau te komen om een verklaring af te leggen en werden daar aangehouden.

Auto
Passanten ontdekten zondagochtend rond kwart voor vier dat er diverse fietsen waren vernield in de fietsenstalling aan de Aamsestraat. Nadat de politie was gewaarschuwd bleek dat er zeker 138 fietsen waren beschadigd doordat er mee gegooid was of nadat ze kennelijk omver getrapt waren. Ook bleken twee fietsen op een auto te zijn gegooid. Een buurtonderzoek leverde destijds in eerste instantie geen informatie op. Pas later meldden zich getuigen die de politie op het spoor zette van de beide Elstenaren.

Alcohol
De jongens gaven toe in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 april bij terugkomst na het stappen in Arnhem de vernielingen te hebben aangericht. Beiden verklaarden verder onder invloed van alcohol te zijn geweest. De twee zijn na verhoor weer op vrije voeten in afwachting van een beslissing van justitie.
(08-054934)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053