Politie Flevoland

Jongen zwaargewond na steekincident in supermarkt

Lelystad, 09-05-2008 o Donderdagmiddag raakte een 22-jarige Lelystedeling zwaargewond nadat hij betrokken raakte bij een ruzie tussen zijn vriendin en twee andere mannen.
In de supermarkt aan de Ringdijk kwam het tot een vechtpartij waarbij het slachtoffer meerdere steekwonden opliep. Hij werd met nog onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis en is daar opgenomen. De recherche van district Noord heeft de zaak in onderzoek maar is nog op zoek naar getuigen. Door de steekpartij en het daaropvolgende politieonderzoek werd de supermarkt ontruimd. Tientallen mensen waren getuige van de vechtpartij.
De politie, die alle hulp kreeg van getuigen, heeft de identiteit van de vermoedelijke daders inmiddels achterhaald. Beide mannen zijn gevlucht en nog niet aangehouden.

Even rond 17:00 uur ontstond in de supermarkt een woordenwisseling tussen de vriendin van het slachtoffer en een andere man. De woordenwisseling liep zo uit de hand dat er een vechtpartij ontstond. De man kreeg bijval van een tweede persoon en ook de vriend van het meisje werd bij het handgemeen betrokken. Tijdens de vechtpartij werd het slachtoffer meerdere malen gestoken in onder andere de borst. Nadat hij gewond inelkaar zakte maakten de twee mannen zich uit de voeten.

De politie maakte direct met meerdere eenheden, waaronder bikers en een motoragent, jacht op de gevluchte daders. Hierbij werd later in een woning in Lelystad-Haven, een verdachte aangehouden die mogelijk ook betrokken is bij het steekincident. De verdachte is ingesloten en nader onderzoek moet uitwijzen wat zijn rol is geweest. Aan de hand van getuigenverklaringen en videobeelden van de beveiligingscamera wordt gericht gezocht naar de twee andere mannen.