Gemeente Spijkenisse


NAM werkt aan gasput op locatie Spijkenisse-Oost

29 april 2008

tijdelijk affakkelen van gas wellicht noodzakelijk

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) verricht vanaf begin mei werkzaamheden aan een van de gasputten op haar locatie Spijkenisse-Oost, gelegen aan de Papendijk bij Spijkenisse. Vanaf deze locatie zijn in het verleden drie gasvelden aangeboord. Het gaat om de velden Hekelingen en Spijkenisse-West - die tussen 1990 en 1992 werden ontdekt - en om het veld Spijkenisse-Oost. Dit laatste veld werd in 1993 ontdekt. Via de drie putten wordt 24 uur per dag gas gewonnen.

Aan de put naar het Spijkenisse-West gasveld moeten onderhoudswerkzaamheden worden verricht. De NAM wil met de werkzaamheden de gasdoorstroming in de put verbeteren. Vanaf week 20 tot en met week 22 zullen er diverse activiteiten op de locatie worden uitgevoerd. Er staan twee kleine fakkels bij de locatie opgesteld, die indien nodig worden ingezet om overtollig gas te verbranden. In week 19 vinden transporten plaats om het benodigde materieel aan te voeren. Wanneer alles naar verwachting verloopt, wordt het materieel in week 22 weer afgevoerd. Ten behoeve van de verkeersveiligheid wordt aan de Korte Schenkeldijk extra bebording geplaatst om het verkeer te informeren over de tijdelijk gewijzigde situatie.

De werkzaamheden tijdens de gehele periode worden - onvoorziene omstandigheden voorbehouden - op werkdagen uitgevoerd. In de eerste week zullen de werkzaamheden tussen 7.00 en 19.00 uur plaatsvinden. In de weken erna zal op werkdagen om technische redenen 24 uur per dag gewerkt moeten worden. De NAM voert de werkzaamheden zo zorgvuldig mogelijk uit om eventuele hinder voor de omgeving te beperken. Wie vragen heeft over de activiteiten kan contact opnemen met mevrouw Hadderingh van de afdeling Grondzaken en Vergunningen van NAM, via tel: (0592) 36 91 11.