Sassenheim Politie zoekt nog getuigen van mishandeling bejaarde

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van een incident dat zondag 4 mei rond 18.00 uur in het Voorhavenkwartier plaatsvond. Een 85 jarige vrouw uit Sassenheim die daar haar hond uitliet, werd na een woordenwisseling met een andere hondenbezitster over het aanlijnen van een hond, in haar gezicht geslagen. De Sassenheimse liep verwondingen in het gezicht op. Wie de hondenbezitster die sloeg is, weet de politie nog niet. Wat van haar bekend is dat zij daar liep met een man en een niet aangelijnde zwarte hond uit liet. De vrouw is ongeveer 28 jaar oud. Getuigen van dit incident wordt gevraagd te bellen met de politie in Sassenheim via 0900-8844.

Leiden Kop-staartaanrijding

Donderdag 8 mei vond om 15.00 uur een kop-staartaanrijding plaats net voor de kruising Churchilllaan/Haagweg. Een 54 jarige vrachtwagenchauffeur uit Montfoort reed over de Churchilllaan en zag te laat dat een automobilist afremde voor het oranje verkeerslicht waardoor hij tegen de achterzijde van de auto botste. De bestuurder van de auto, een 43 jarige Katwijker, bleef ongedeerd. Zijn vrouw liep door de botsing een pijnlijke nek op. Zij werd voor controle overgebracht naar het LUMC. Daar werd een spierverrekking geconstateerd.

Leiden Weer aanhouding voor heling fiets

De politie heeft donderdagavond 8 mei weer aanhoudingen verricht op verdenking van heling van een fiets. De politie trof een 16 jarige Leidse en een 16 jarige Leidenaar aan op de Steenstraat met een fiets die kenmerken van diefstal vertoonde. Volgens het meisje had haar moeder enkele weken geleden de fiets van een jongen gekocht voor dertig euro. De politie heeft de fiets in beslaggenomen.

Zwammerdam Aanhoudingen na vernielingen

Een beveiligingsmedewerker heeft donderdagavond 8 mei een 16 jarige Zwammerdammer en een 20 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen bij een leegstaand pand aan de Spoorlaan. Bij het pand waren onder meer zes ruiten vernield, een medicijnkast opengebroken en een elektrische voordeur beschadigd. De verdachten werden ter plaatse overgedragen aan de politie.