Aansprekende jaarcijfers 2007 Koninklijke Joh. Enschedé

09/05/2008 10:44

Joh. Enschede Holding

SOLIDE GROEI OMZET EN BEDRIJFSRESULTAAT
KONINKLIJKE JOH. ENSCHEDE B.V.

Haarlem, 7 mei 2008 -Koninklijke Joh. Enschedé boekte in 2007 een positief bedrijfsresultaat van EUR 4,7 miljoen; een stijging van 45% t.o.v. het in 2006 gerealiseerde resultaat van EUR 3,2 miljoen. Het nettoresultaat bedroeg EUR 3,4 miljoen (2006: EUR 2,1 miljoen). De bedrijfsopbrengsten stegen naar EUR 72,1 miljoen (2006: EUR 61,2 miljoen). Alle onderdelen leverden een positieve bijdrage aan het bedrijfsresultaat en overtroffen de resultaten van 2006 ruimschoots. Medio 2007 werd aan aandeelhouders een nieuw strategisch meerjarenplan gepresenteerd, waarin ook voor de nabije toekomst groei wordt voorzien. Dit zal leiden tot een omvangrijk investeringsprogramma voor Security Print in Haarlem van ca. EUR 8 miljoen.

De in Haarlem gevestigde divisie Security Print (bankbiljetten, post- en waardezegels en overig hoog beveiligd drukwerk) omvat de onderdelen Banknotes en Stamps. Het onderdeel Banknotes verwezenlijkte groei dankzij een hoog bestelniveau van eurobankbiljetten gecombineerd met de productie van een aantal exportopdrachten. Door het deels winnen van een door De Nederlandsche Bank uitgeschreven openbare aanbesteding voor de productie van eurobankbiljetten werd bezetting van een aanzienlijk deel van de bankbiljettenproductiecapaciteit voor de komende jaren zeker gesteld. Het contract omvat naast een Nederlands aandeel van de eurobankbiljetten die in Europa worden uitgegeven tevens deelproducties voor een viertal andere Europese landen. Het contract is hiermee qua productievolume op jaarbasis circa 30% omvangrijker dan het vorige contract en biedt een basis voor forse investeringen in productieapparatuur ten behoeve van nieuwe generatie eurobankbiljetten.

Het onderdeel Stamps had zichtbaar profijt van het in 2006 ingezette verbetertraject op het gebied van orderontvangst en -verwerking. Teneinde voorop te blijven in de markt voor hoogwaardig beveiligd drukwerk werd geïnvesteerd in een CTP-configuratie (plaatbelichting) en werd besloten te investeren in een nieuwe 10-kleuren offsetrotatiepers met in-line inspectie en nabewerking.

De cluster Commercial Print (vestigingen in Amsterdam en Brussel) profiteerde, mede dankzij de aantrekkende economie, ten volle van de meer dan 30 nieuwe druktorens die de afgelopen twee jaar werden geplaatst. In 2007 werd in Brussel een tweede Heidelberg 8-kleurenpers in gebruik genomen en in Amsterdam werden een nieuwe CTP-configuratie en twee digitale hoogvolume printers geïnstalleerd. Door de toegenomen drukcapaciteit in de markt is de prijsdruk in deze cluster zodanig dat alleen met een efficiënt georganiseerd bedrijf succesvol kan worden geopereerd.

In het segment Media werd met de verzelfstandiging van de business unit Joh. Enschedé IT & Consultancy in Amsterdam een krachtige impuls aan verdere groei gegeven. De business unit houdt zich, naast het ontwikkelen van verrijkte software-applicaties voor de grootzakelijke en financiële dienstverlening, specifiek bezig met projectontwikkeling en advies op het gebied van online SelfService Publishing Portals. Het communicatie- en publicatieplatform JEA PLUS2 stelt gebruikers in staat om zelf communicatieve uitingen op te maken en kan volledig via internet als dienst worden afgenomen.

Ook voor 2008 is de inzet om een aansprekend bedrijfsresultaat te realiseren.

Joh. Enschedé is een private Nederlands-Belgische onderneming die actief is in processen waarbij:
1. Ketenoplossingen naar klanten centraal staan,

2. in processen waar vertrouwen in meer of minder mate een belangrijke rol speelt,
3. en (digitale) grafische kennis en technologie wordt toegepast.





http://www.joh-enschede.nl