Persberichten Eemland Noord, 10.15 uur

Utrecht, 09-05-2008

Winkel inbraak

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 mei is ingebroken in een winkel aan de De Ziel.

Door een raam te vernielen zijn de verdachten rond 04.10 uur de winkel binnengegaan. De buit bestond ondermeer uit sloffen sigaretten. Omstreeks 12.00 uur werd door een burger een buit teruggevonden in een tuin aan de Broerswetering. De goederen zijn na onderzoek aan de winkel teruggegeven.

Alcomobilist

SOEST- De politie heeft donderdagavond een man aangehouden die onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnam.

Omstreeks 20.30 uur zagen agenten de automobilist met een zeer hoge snelheid door de bocht komen van de Gerrit van der Veenstraat. Toen de man, een 23-jarige Soestenaar, de agenten zag zette hij zijn auto op een parkeerterrein en probeerde vervolgens weg te rennen in de richting van Park Hondbergen. Ter hoogte van de garageboxen kon de politie de man klemrijden en aanhouden. Op het bureau wees de ademanalyse 575 ug/l uit. Tegen de man een proces-verbaal opgemaakt en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed

SOEST Donderdagavond heeft de politie omstreeks 23.50 uur het rijbewijs van een 76-jarige man uit Soest ingevorderd. Het rijgedrag van de man over de Van der Weijdenstraat was aanleiding voor de politie om hem te controleren. Op het bureau wees zijn ademanalyse 755 ug/l uit en kreeg de man een Proces-verbaal. Ook is het rijbewijs van de man ingenomen.

Snelheidcontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Het verkeershandhavingsteam van de verkeerspolitie Utrecht heeft donderdag 8 mei aan de Amersfoortseweg voertuigen gecontroleerd op snelheid. Tussen 09.45 uur en 10.55 uur zijn 874 voertuigen gecontroleerd. In totaal zijn er 33 overtredingen geconstateerd waarbij de hoogst gemeten snelheid 121 km/u bedroeg waar 80 km/u is toegestaan.

Dronken snorfietser

BAARN De politie heeft donderdag 8 mei een proces-verbaal opgemaakt tegen een 49-jarige man uit Baarn wegens het rijden onder invloed. Omstreeks 21.30 uur kwam de dronkaard aan het licht omdat hij ter hoogte van de Spoorstraat pardoes van zijn snorfiets afviel. De man bleek 1000 ug/l in zijn bloed te hebben waar maar 220 ug/l is toegestaan. Naast een proces-verbaal is ook het rijbewijs van de man afgenomen.

Snelheidscontrole

EEMNES Op donderdag 8 mei heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Bisschopsweg. De snelheidcontrole begon om 13.15 uur en duurde tot 14.30 uur. In dit tijdsbestek heeft de politie 747 voertuigen gecontroleerd waarvan er 57 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/u waar 80 km/u is toegestaan.