Bureau Verkeershandhaving


Slingerende aanhangwagen wordt automobilist fataal

9 mei 2008

Een slingerende aanhangwagen is donderdag een 77-jarige automobilist fataal geworden. Het ongeval gebeurde tussen Stompetoren en Schermerhorn.

Op het rechter weggedeelte reed een 47-jarige man uit Boxtel in een bestelbus in de richting Alkmaar. Achter zijn auto zat een aanhangwagen gekoppeld (autoambulance) waarop een oude Amerikaanse stationwagen stond. Vanuit tegengestelde richting kwam een vrachtauto. Mogelijk door de rijwind van deze vrachtauto begon het busje en de aanhanger te slingeren waarbij de linker voorkant van de aanhanger over de wegas kwam. Achter de vrachtwagen reed een personenauto in de richting Hoorn. Deze personenauto, bestuurd door de 77-jarige man uit Heiloo, reed met zijn linker voorkant tegen de aanhanger. Hierdoor werd de gehele zijkant uit de auto gerukt. De bestuurder raakte hierbij zo ernstig gewond dat hij ter plaatse overleed. De stationwagen schoot bij de aanrijding van de autoambulance en kwam in de berm van de Noordervaart terecht. De bestuurder van de bestelbus, alsmede een inzittende van het busje, liepen geen lichamelijk letsel op.

Onderzoek
De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval en naar de technische staat van de voertuigen.