AutoRai

Kia verkoopt 100.000ste auto in Nederland

(5/9/2008)
Kia Nederland heeft een belangrijke mijlpaal in haar bestaan bereikt. Recent verkocht Kia-dealer Lamens in Berkel en Rodenrijs namelijk de 100.000ste Kia in Nederland sinds de introductie van het merk in ons land in 1993. Kia nummer 100.000, een Kia Carens 2.0 CVVT, is op 6 mei op feestelijke wijze overhandigd aan de nieuwe eigenaresse.

â100.000 Kiaâs in Nederland is een hele prestatie en daar mogen we best even bij stil staan,â verklaart Jeroen Sluis, Commercial Manager van Kia Nederland. âDe afgelopen 15 jaar heeft Kia zich in Nederland ontwikkeld van een klein, onbekend Koreaans merk tot een serieus en volwassen volumemerk. We hebben een uitgebreid modelprogramma met moderne, vlot gestylde autoâs en een professionele distributieorganisatie met ruim honderd verkoopvestigingen in Nederland. Momenteel is Kia qua verkoopaantallen de nummer 11 van ons land. De voltallige Kia-organisatie werkt er hard aan om op korte termijn een vaste plek in de top tien van grootste merken in Nederland te verwerven.â

100.000ste Kia naar Berkel en Rodenrijs
De 100.000ste Kia in Nederland, een Carens met een 2.0 CVVT benzinekrachtbron, werd recent verkocht door Automobielbedrijf Cas Lamens in Berkel en Rodenrijs. Op dat moment was het nog niet bekend dat het hier het jubileumexemplaar betrof. Bij de aflevering van de auto was het dan ook een feestelijke verassing voor de nieuwe eigenaresse, mevrouw Van Tilborgh. Ter ere van âhaarâ 100.000e Kia, kreeg mevrouw Van Tilborgh een verzorgd arrangement voor een bezoek aan de Davis Cup aangeboden.

Bouwen aan groei, positionering en professionalisering Het merk Kia debuteerde in 1993 in Nederland. De importeur, Kia Nederland B.V., maakt deel uit van de Kroymans Corporation, een onderneming die zich al meer dan honderd jaar bezighoudt met de import en distributie van automobielen en onderdelen. Modellen van het eerste uur die aan de basis van het succes van Kia in ons land stonden, waren onder andere de Sephia, Sportage SUV en de Pride.

De afgelopen jaren heeft Kia Nederland onafgebroken gebouwd aan de groei, positionering en professionalisering van het merk en de distributieorganisatie. In enkele jaren tijd heeft het modelprogramma een ingrijpende vernieuwing én uitbreiding ondergaan. Sterke troeven als de Kia Carens, de Sorento en Sportage SUV, de Rio, de Picanto en de eind 2006 geïntroduceerde Kia ceeâd-serie, hebben geresulteerd in een grote stijging van het marktaandeel van Kia in Nederland.

Kia zorgde eind 2006 in ons land voor een absolute primeur door als eerste een garantietermijn van maar liefst 7 jaar of 150.000 kilometer voor diverse Kia-modellen te introduceren. Een garantie die bovendien overdraagbaar is op volgende eigenaren.