KNHS


Samsung Super League La Baule
9 mei 2008

Ehrens deelt in loting eerste tik uit

LA BAULE (KNHS) - Rob Ehrens heeft in de loting voor de openingswedstrijd van het zesde Samsung Super League seizoen in de Franse badplaats La Baule de eerste tik uitgedeeld. Nederland gaat als eerste van start, gevolgd door de USA, Zwitserland, Zweden, Frankrijk (dat hier start met een wild card), Duitsland, België, Ierland en Groot-Brittannië.

In de finale van 2007, die in Barcelona werd verreden, degradeerde verrassend Frankrijk, dat dit jaar dan ook geen deel uitmaakt van het selecte groepje landen die in de SSL van start mogen gaan. Dat de Fransen nu toch in La Baule van start kunnen gaan heeft alles te maken met het gegeven dat iedere organisatie een wild card mag uitdelen. Daarom rijden in Rome de Italianen mee en in Barcelona de Spanjaarden.

"Ik teken er voor als de uitslag van de wedstrijd identiek is aan de loting!", merkte bondscoach Rob Ehrens na afloop van de loting laconiek op. Voor Nederland start als eerste Angelique Hoorn (Wanneperveen) met Blauwendraad's O'Brien, gevolgd door Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpapillon Armanie en Mark Houtzager (Rouveen) met Opium VS, terwijl Gerco Schröder (Tubbergen) als laatste Nederlander van start gaat met Eurocommerce Berlin. De paarden ogen fit en sprongen in de inloop ronde zonder enig probleem rond. "We zijn er allemaal klaar voor", aldus Schröder.
De eerste ruiter gaat vanmiddag om 14.40 uur van start.

Samsung Super League ondergaat ingrijpende veranderingen

De Samsung Super League zal in het seizoen 2009 ingrijpend zijn veranderd. Tijdens de loting voor de startvolgorde in de openingswedstrijd van het seizoen in La Baule maakte John Roche, directeur springsport van de mondiaal overkoepelende hippische organisatie FEI, dit bekend. Alle veranderingen zijn nog niet duidelijk, maar wel is helder dat het aantal wedstrijden teruggebracht zal worden tot zes, terwijl het aantal deelnemende landen zal worden uitgebreid tot tien. Van die tien landen mogen de beste zeven terugkomen in de tweede manche. Volgens John Roche is nu nog niet zeker welke landen in 2009 een wedstrijd in het kader van de Super League mogen gaan organiseren.
"Wij kijken ook naar nieuwe locaties en denken daarbij ook aan een wedstrijd in Noord Amerika of Canada. Alle organisaties kunnen zich aanmelden om in de reeks te worden opgenomen, maar wij zullen strenge en hoge eisen stellen. Zo zal het prijzengeld behoorlijk omhoog geschroefd worden. In de Grote Prijs zal het prijzengeld 300.000,-- euro moeten bedragen, net als in de Super League wedstrijd", aldus Roche.
Het Rotterdamse CHIO heeft bij monde van voorzitter Frans Lavooij al laten weten alles in het werk te zullen stellen om aan de nieuwe eisen van de FEI te gaan voldoen. "Wij werken er keihard aan om in het rijtje van zes absolute topspringwedstrijden thuis te blijven horen. We hebben de laatste jaren veel progressie geboekt en zullen er onze schouders onder zetten om iedereen er van te overtuigen dat het Rotterdamse CHIO ook in haar 61ste editie van mondiaal topniveau is", aldus Lavooij.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.labaule-cheval.com