Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 09-05-2008

Verkeersongevallen materieel

HOOGEVEEN Donderdagmiddag heeft er een verkeersongeval met materiele schade op de kruising Echtenseweg, Leeuwenveenseweg en de Spiekampenweg plaats gevonden. Een 66-jarige automobilist uit Ruinen reed over de Echtenseweg en kwam uit de richting van Echten. Een 56-jarige automobilist uit Sneek reed over de Leeuwenveenseweg en kwam uit de richting van Veeningen. Op de kruising aangekomen ontstond tussen beiden een aanrijding. De 56-jarige automobilist had geen voorrang verleend. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. De betrokkenen raakten niet gewond. (08-134488)

EMMEN Donderdagmiddag heeft er een éénzijdig verkeersongeval met materiele schade op de Veldstukken plaats gevonden. Een 22-jarige automobilist uit Emmen raakte in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt en botste tegen een lantaarnpaal. De bestuurder en een 14-jarige inzittende raakten niet gewond. (08-134511)

Gewonde fietser alsnog overleden

STIELTJESKANAAL De 83-jarige fietser uit Coevorden die woensdagavond betrokken was bij een verkeersongeval op het Stieltjeskanaal is later alsnog aan zijn verwondingen overleden. De man raakte door het ongeval zwaar gewond en werd in kritieke toestand overgebracht naar het UMC in Groningen. (08-134237)

Politie houdt alcoholcontroles

VRIES De politie heeft donderdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Asserstraat. Tijdens de controle bleek één automobilist teveel te hebben gedronken. De 42-jarige automobilist uit Vries scoorde 1,39 promille. De man werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (08-134543)

EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 29-jarige automobilist uit Emmen op de Nijbracht aangehouden. De automobilist reed al slingerend over de weg en moest in de bochten corrigeren. De man werd aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. Hij scoorde 1,71 promille. De man werd aangehouden en het rijbewijs werd ingevorderd. De automobilist kreeg ook een rijverbod van 9 uur opgelegd. (08-134564)

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 63-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam aangehouden op de Herendijk. De automobilist had een stopteken gekregen voor een alcoholcontrole. De man scoorde 1,05 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. (08-134571)

Politie onderzoekt diefstal aanhangwagen

EMMEN De politie verricht onderzoek naar de diefstal van een aanhangwagen van een terrein aan de Columbusstraat. Donderdagochtend kwam de melding bij de politie binnen. De eigenaar moet nog aangifte doen van deze diefstal. De aanhanger, een geremde enkelasser, stond op het terrein geparkeerd en heeft een waarde van ongeveer 1375 euro. Onbekenden konden de aanhangwagen wegnemen nadat ze een toegangshek hadden geforceerd. (08-134312)

Politie houdt winkeldieven aan

EMMEN De politie heeft donderdagochtend twee mannen (37 en 30 jaar) uit Emmen aangehouden inzake winkeldiefstal. Het tweetal had een pakje sigaretten uit een supermarkt aan de Statenweg weggenomen. De politie kon het duo naar aanleiding van een signalement aanhouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. (08-134302)

Politie onderzoekt diefstal van zonnewijzer

EEXT De politie verricht onderzoek naar de diefstal van een zonnewijzer uit een tuin van een woning aan de Annerweg. Donderdagochtend kwam de melding bij de politie binnen. Ter plekke bleek dat de zonnewijzer van zijn sokkel was getrokken en weggenomen. (08-134377)

Huiselijk geweld

ASSEN De politie heeft donderdagavond een 56-jarige man uit Assen aangehouden wegens huiselijk geweld. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd de man ingesloten. (08-134531)

Politie controleert op afval verbranding

ALTEVEER De politie heeft donderdagochtend proces-verbaal opgemaakt tegen een 65-jarige inwoner uit Alteveer voor het verbranden van afval. Agenten zagen in de richting van Alteveer dikke zwarte rookwolken. Aan de Alteveer was de 65-jarige man bezig met het verbranden van beschoeiinghout en drie autobanden. De man kreeg een bekeuring van 300 euro. (08-134475)

Politie controleert het verkeer

MEPPEL De politie heeft donderdagmiddag tijdens een verkeerscontrole drie bekeuringen uitgeschreven. Een automobilist negeerde het rode stoplicht en kreeg daarvoor een bekeuring. Een automobilist verleende geen voorrang en een bestuurder van een scooter droeg geen helm. Ook deze overtreders kregen een bekeuring. (08-134437)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.