ABVAKABO FNV

20 miljoen voor extra conciërges basisscholen

Komend schooljaar komt er 20 miljoen euro beschikbaar voor extra ondersteunend personeel op basisscholen. De vakbonden, waaronder ABVAKABO FNV en de Werkgeversvereniging Primair Onderwijs hebben dit met staatssecretaris Sharon Dijksma afgesproken. Met het geld kunnen basisscholen in totaal 1550 extra ondersteuners krijgen, zoals conciërges en administratieve medewerkers. De injectie is onderdeel van het convenant over het Actieplan LeerKracht.

Extra geld voor grote steden

Voor scholen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is er extra geld voor het aanstellen voor ondersteunend personeel. Voor de vier grootste gemeenten en krachtwijken is 8 miljoen euro beschikbaar, voor basisscholen in andere gemeenten 12 miljoen. De aanvragen van deze gemeenten worden sowieso gehonoreerd. Voor de aanvragen van basisscholen in andere gemeenten geld `wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Voor 30 juni 2008 aanvragen

De regeling `Loonkostensubsidie ondersteunend personeel' treedt op 1 mei in werking. Vanaf 15 mei tot 30 juni kunnen scholen een aanvraag doen. In augustus maakt OCW bekend welke aanvragen zijn gehonoreerd. Van 1 augustus 2008 tot 1 augustus 2012 gaat het om een subsidieregeling. In 2012 wordt bezien hoe de structurele middelen beschikbaar worden gesteld aan de scholen.
09-05-2008, Primair onderwijs | Meer over: concierge, ocw, onderwijs,