Persberichten Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht, 09-05-2008

Winkeldief gepakt

ZEIST De politie heeft donderdag 8 mei een minderjarige winkeldief aangehouden bij een winkel aan het Emmaplein.

Omstreeks 12.20 uur kreeg de politie een melding dat medewerkers een 15-jarige jongen uit Zeist hadden betrapt toen hij goederen in zijn rugtas stopte. De politie heeft de jongen meegenomen naar het bureau waar zijn ouders en bureau HALT zijn ingelicht.

Te veel op

ZEIST Een bestuurder die te veel gedronken had liep vrijdagochtend 9 mei tegen de lamp. Naar aanleiding van een verkeersovertreding werd de 29-jarige man uit Zeist omstreeks 04.20 uur op de Van Reenenweg staande gehouden. Toen de man een F blies werd hij meegenomen naar het bureau. Hier wees zijn ademanalyse 480 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg de man een rijontzegging van 4 uur.

Inbreker aangehouden

ZEIST Een bewoner aan de Fazantenlaan werd donderdagavond 8 mei verrast toen hij een man aan zijn schuurdeur zag rommelen. Toen de bewoner vroeg wat er aan de hand was maakte de verdachte zich uit de voeten. De bewoner is de man gevolgd en merkte op dat de man meerdere tuinen bezocht. De bewoner schakelde de politie in en omstreeks 22.15 uur sprak de politie de man aan. De verdachte, een 28-jarige man uit Zeist, had een vreemd verhaal en wilde geen medewerking aan de agenten verlenen. Hierop is de man aangehouden en ingesloten voor verhoor.