Persberichten Eemland Zuid, 10.50 uur

Utrecht, 09-05-2008

Rijbewijs ingevorderd

AMERSFOORT - Aan het Eemplein heeft de politie op donderdagavond 8 mei een man aangehouden die te veel gedronken had.

Na binnen gekomen informatie gingen agenten omstreeks 20.35 uur ter plaatse. De 42-jarige man uit Amersfoort werd in zijn auto aangetroffen. Van de man werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 675 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT - Op donderdagavond is in een winkel aan de Langestraat een winkeldief in de kraag gevat. Oplettend personeel zag dat de 32-jarige man uit Alkmaar omstreeks 19.15 uur snoepgoed uit de winkel nam. Zonder te betalen passeerde hij de kassa, waarop hij werd aangehouden door winkelpersoneel. Ter plekke trof de politie de verdachte aan en in de tas van de verdachte werd een reep chocola en een zakje snoep aangetroffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

LEUSDEN - Donderdagochtend heeft de politie aan de Arnhemseweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 07.45 uur en 10.45 uur passeerden 2285 automobilisten de snelheidscontrole. Hiervan reden 8 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.

Viaduct te laag

AMERSFOORT Aan de Euroweg heeft donderdagmiddag een uitstekende laadkraan schade aan een viaduct aangebracht.

Donderdagmiddag trof de politie rond 14.30 uur een ongeval aan waarbij een viaduct flink is beschadigd. De 28-jarige bestuurder van een vrachtwagen bleek de laadkraan op zijn trailer niet voldoende naar beneden te hebben gedaan. De laadkraan klapte tegen het viaduct aan, hierdoor werd de vrachtwagen half gekanteld en klapte de bestuurderscabine tegen de muur van het viaduct aan.

De gemeente is vervolgens ingelicht om met de ontstane schade aan de slag te gaan, de bestuurder in kwestie kwam met de schrik vrij.