Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 09-05-2008

Snelheidscontrole

RENSWOUDE Tussen 08.15 uur en 11.00 uur heeft de politie donderdag 8 mei op de Dorpsstraat in Renswoude een snelheidscontrole gehouden. Van de 1664 gecontroleerde automobilisten reden 88 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Onder invloed op een gestolen bromfiets

RHENEN Donderdagavond omstreeks 22:50 uur trof de politie een verdacht persoon op een snorfiets met een defect voorlicht.

Ter hoogte van de Cuneralaan besloot de politie de verdachte man, een 19-jarige inwoner uit Wageningen, staande te houden vanwege een defect voorlicht. De verdachte negeerde vervolgens alle stoptekens, gooide de snorfiets van zich af en zette het op een lopen. De politie zette te voet de achtervolging in en niet veel later vatte zij de verdachte in de kraag.

Bij de aanhouding rook de agent een sterke weedlucht, bij de verdachte is vervolgens bloed afgenomen voor controle. Na controle van de snorfiets bleek deze ook nog eens gestolen te zijn. De 19-jarige verdachte is inmiddels ingesloten.