Politie Amsterdam-Amstelland

Vijf jongens aangehouden voor brand Augustinuspark / Amstelveen (09/05/08)

De recherche van het wijkteam Amstelveen Zuid heeft vijf jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar aangehouden in verband met de brand in het winkelcentrum aan het Augustinuspark in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 mei.

Bij deze brand ging de nabij gelegen kapsalon in vlammen op en liepen een doe-het-zelfzaak en de erboven gelegen woningen rook-en roetschade op. Bij haar vlucht om aan de vuurzee te ontkomen, kwam een 74-jarige bewoonster ten val en liep daarbij een bekkenbreuk op.

Uit onderzoek bleek de brand veroorzaakt te zijn doordat de daders een daar gevonden teddybeer in brand staken. De teddybeer werd op een geparkeerde scooter gelegd, welke vervolgens vlam vatte met alle gevolgen van dien. Alle daders worden vandaag voorgeleid bij Justitie. Man neergeschoten bij schietpartij Distelweg / Amsterdam Noord (09/05/08)

Een 25-jarige man is donderdagavond rond kwart over tien neergeschoten op de rotonde van de Distelweg met de Van der Pekstraat in Amsterdam Noord.

Het slachtoffer heeft zich vervolgens zwaargewond gemeld bij een in de buurt gevestigde sportschool, alwaar de politie werd gewaarschuwd. Inmiddels is het slachtoffer buiten levensgevaar. Bureau Districtsrecherche van het district Noord heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen via het algemene politienummer 0900 â 8844.

Gewonden na frontale botsing N236 / Provinciale weg (09/05/08)

Bij een aanrijding tussen een motor en een personenauto op de N236 zijn donderdag rond 17.45 uur twee personen zwaargewond geraakt. De motor is vermoedelijk op de verkeerde weghelft beland. Na de frontale botsing vloog de motor in brand. Zowel de 76-jarige vrouwelijke bestuurder van de auto als de 27-jarige mannelijke motorrijder zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zwaargewonde bij schietpartij Hoptille / Amsterdam Zuidoost (09/05/08)

Bij een schietincident in Amsterdam Zuidoost is donderdag rond 22.15 uur een 27-jarige man ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is in een ziekenhuis meteen aan zijn verwondingen behandeld en hij blijft voorlopig nog in het ziekenhuis. De man verkeert niet in levensgevaar. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend. Bureau Districtsrecherche van het district Oost heeft de zaak in onderzoek.