Persberichten Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht, 09-05-2008

Verkeersongeval

NIEUWEGEIN Op de Sluyterslaan heeft donderdag 8 mei een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een automobilist. Omstreeks 18.05 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. Het bleek dat een 33-jarige fietser uit Utrecht over de Sluyterslaan reed richting de Zwanenburgstraat en bij de kruising met de Hildo Kropstraat op een personenauto botste. De automobilist, een 64-jarige man uit Nieuwegein, had waarschijnlijk geen goed zicht op de weg door de zon en trok op terwijl de fietser er juist aan kwam. De fietser belandde door de aanrijding op het wegdek en is met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Botsing bus en bestelauto

VIANEN Op de Langeweg heeft donderdag 8 mei een aanrijding plaatsgevonden tussen een bus en een bestelauto. Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat een bestuurder van een bestelauto achterop een bus was gebotst. De 55-jarige buschauffeur uit Hei en Boeicop stond te wachten voor vluchtheuvels omdat hij tegemoetkomend verkeer voor moest laten gaan. De 27-jarige bestuurder van de betelbus uit Lexmond zag te laat dat zijn voorganger stilstond en botste er bovenop. De buschauffeur liep nekletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Verkeerscontrole

HOUTEN Op de Rondweg heeft de politie donderdag 8 mei een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 46 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 32 voor het niet dragen van een autogordel, acht voor het mobiel bellen tijdens het rijden, vijf voor door rood rijden en één voor het rijden over een doorgetrokken streep en het rijden op de busbaan.

Fietsertje gewond

IJSSELSTEIN Op de Ruimtevaartbaan heeft donderdag 8 mei een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een 21-jarige automobilist uit IJsselstein en een 5-jarige fietser. De jongen kwam omstreeks 15.00 uur vanaf de stoep plotseling achter een container vandaan en stak de weg over. Daar reed net de 21-jarige automobilist die een aanrijding niet meer kon voorkomen. Het jongetje is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.