Politie Groningen

Vrijdag 9 mei 2008

Provincie Groningen, 09-05-2008

Groningen: fietser licht gewond bij aanrijding

Een 40-jarige man uit Roden is donderdagochtend op de Plutolaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 67-jarige automobiliste uit Groningen opende de portier van haar auto en zag daarbij de achterop komende Drent op zijn fiets over het hoofd. Door de aanrijding kwam de fietser ten val. Hij werd met een verwonding aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De fiets van het slachtoffer werd op het politiebureau gestald.

Groningen: fietser wil niet luisteren

De politie heeft donderdagmiddag op de kruising Griffeweg met de Europaweg een 58-jarige man uit Groningen aangehouden. De fietser kreeg net als enkele andere fietsers een stopteken van een politieagent, die op de kruising het verkeer aan het regelen was. De Stadjer reed als enige de kruising op en negeerde de aanwijzingen van de politie. De man werd aangesproken, maar beantwoordde de vragen in het Engels. Ook kon hij geen identificatiebewijs overhandigen. Uiteindelijk werd de hulp van een tweede politieagent ingeroepen om de verdachte aan te houden. De fietser was echter teruggelopen naar de plek waar de andere fietsers stonden te wachten op een teken van de verkeersregelende agent. Toen de fietsers een oprijteken kregen, wilde de 58-jarige wegrijden. Samen met de andere politieman kon de verdachte met enige moeite aangehouden worden. De man werd vervolgens naar het politiebureau gebracht. Daar werd de identiteit van de verdachte vastgesteld op grond van een identificatiebewijs, die de man bij zich had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De man kreeg twee bekeuringen uitgereikt voor het niet opvolgen van een bevel van de politie (150 euro) en het niet aanbieden van een identiteitsbewijs (60 euro). Tevens wordt proces-verbaal opgemaakt voor wederspannigheid. De officier van justitie zal op termijn beslissen wat met de verdachte zal gaan gebeuren.

Groningen: politie neemt 'prijzen' op kermis in beslag

De politie heeft donderdag tijdens een controle op de Meikermis diverse goederen en wapens in beslag genomen. De politie controleerde de kermisvoorwaarden en op overtredingen van de Wet Wapens en Munitie. Nagenoeg alle exploitanten werden gecontroleerd. Tijdens het bezoek van de politie werden 20 verboden vlindermessen, 2
stroomstootspeelkaarten en 1 stroomstootflessenopener aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast werden diverse exploitanten aangesproken op de aanwezigheid van messensets, messenblokken en zakmessen en deze goederen te verwijderen.

Groningen: stoere wheelie kost het rijbewijs

De politie heeft donderdagavond op de Winsumerweg het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige man uit Adorp. Een politieagent die op een onopvallende motor reed zag de Adorper met hoge snelheid rijden. De motorrijder moest bij een verkeerslicht wachten voor het rode licht. Vervolgens trok hij snel op om vervolgens een wheelie te maken. De 33-jarige hield zijn circusact enkele meters vol. De verdachte werd even later gecontroleerd. Hij was al vaker bekeurd en gewaarschuwd voor gevaarlijk rijgedrag, onder meer het maken van wheelies. Daarom werd het rijbewijs van de motorrijder dit keer ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachte en zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Groningen: snelle Stadjer moet rijbewijs inleveren

De politie heeft donderdagavond tijdens een snelheidscontrole op de Julianaweg het rijbewijs van een 31-jarige man uit Groningen ingevorderd. De Stadjer werd met zijn motor met een snelheid van 161 km/uur geklokt, terwijl op dat gedeelte van de Julianaweg een snelheidslimiet geldt van 100 km/uur. Tijdens de controle werden 1500 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 22 bestuurders te hard. De motorrijder spande de kroon met de snelheid van 161 km/uur. De officier van justitie zal beslissen wat

met de verdachte en zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Groningen: twee zwaar gewonden bij ongeval met barbecue

Een 18-jarige man uit Groningen en een nog onbekende man zijn donderdagavond bij een brandincident bij een woning aan de Van Sijsenstraat zwaar gewond geraakt. Beide mannen hadden samen met enkele vrienden gebarbecued. De barbecue was net uitgegaan en besloten zij deze nog even aan te steken. Men wilde dit doen met behulp van een fles wasbenzine en zo de laatste kolen opbranden. Plotseling sloeg de vlam in de fles en spoot de brandende inhoud in het gezicht van beide slachtoffers. De mannen werden direct onder de douche gezet. Na behandeling op de plek van het ongeval werden de slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Beide hebben tweedegraads brandwonden in het gezicht, bovenlichaam en handen opgelopen.

Groningen: vluchtende bromfietser blijkt onder invloed

De politie heeft donderdagnacht op het Gedempte Kattendiep een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Stadjer op zijn bromfiets rijden en wilden hem controleren. De bromfietser negeerde het stopteken en wist in eerste instantie te ontkomen. Toen hij zijn voertuig op het Gedempte kattendiep parkeerde, liep hij alsnog in de armen van twee surveillerende agenten te voet. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de 27-jarige 0,7 promille alcohol in het bloed had. Met een rijverbod van twee uren en bekeuringen voor het rijden in verboden richting, geen identiteitskaart en het rijden zonder helm mocht de Stadjer het politiebureau verlaten. De bromfiets van de verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Het voertuig zal technisch onderzocht worden.

Groningen: politie houdt jonge Drenten aan voor diefstal

De politie heeft donderdagnacht in de Poelestraat en de Kruitlaan een 18-jarige jongen uit Assen en een 14-jarige jongen uit Beilen aangehouden voor diefstal in vereniging gepleegd. Politieagenten werden aangesproken door een barman van een café in de Poelestraat. Hij had gezien dat drie jongens enkele jassen hadden weggenomen uit het café en waren weggegaan. Hij kon beide verdachten aanwijzen. Bij het zien van de agenten zette de jongste van de twee het op een lopen. De politie kon de knaap na een achtervolging achterhalen en inrekenen. Tijdens zijn vlucht gooide de 14-jarige een jas en een tas vallen. Beide goederen werden in beslag genomen. De verdachten werden in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. Een 26-jarige Stadjer en een 22-jarige plaatsgenote hebben inmiddels aangifte gedaan van diefstal van hun jas, colbert en tas. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: drankdieven komen niet ver

De politie heeft donderdagnacht twee Stadjers van 19 en 20 jaar aangehouden voor diefstal. Het duo werd door een
beveiligingsmedewerker op heterdaad betrapt bij de diefstal van twee flessen sterke drank uit een voorraadkast. De 19-jarige had een fles sterke drank in zijn handen, terwijl de andere man de fles in zijn broekzak had. Beide verdachten werden overgedragen aan de politie. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Harkstede: auto in sloot

Een 65-jarige automobilist uit Duitsland is donderdagochtend met zijn auto in een sloot beland. De man reed over de Driemerenweg bij Harkstede. Vermoedelijk is de man in slaap gevallen en daardoor de controle over zijn auto verloren. Hij raakte in de berm en kwam via een boom in de sloot tot stilstand. Hij kon op eigen gelegenheid uit de auto komen. Omstanders hielpen de man aan droge kleren. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.

Kolham: rijbewijs ingevorderd

Een 31-jarige automobilist uit Assen moest donderdagochtend zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 171 km/uur over de A7 bij Kolham. De maximum toegestane snelheid is hier 120 km/uur. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Muntendam: auto na aanrijding te water

Een 60-jarige automobiliste uit Zuidbroek is donderdagochtend met haar auto te water geraakt. De vrouw kreeg op de kruising Tussenklappen Oostzijde en Westzijde geen voorrang van een 45-jarige automobilist uit Nieuw-Buinen. Een aanrijding was het gevolg. De Zuidbroekster reed hierdoor de brugleuning omver en belandde in het water. De veroorzaker van het ongeval is gelijk het water ingegaan en heeft de vrouw uit de auto kunnen halen. Beide bestuurders kwamen er met een nat pak vanaf. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Delfzijl: bromfietser en passagier gewond na aanrijding

Een 16-jarige bromfietser uit Roodeschool en zijn 13-jarige passagier zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Delfzijl. Het duo kwam vanuit een voetgangersgebied en verleende op de kruising Landstraat met de Noordersingel geen voorrang aan een 59-jarige automobiliste uit Delfzijl. Hierbij kwamen zij met elkaar in botsing, waardoor de 16-jarige beenletsel opliep. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn passagier raakte licht gewond en kon na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. De automobiliste bleef ongedeerd. De politie maakt een registratie op van het ongeval.

Ezinge: automobilist zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

Een 80-jarige automobiliste uit Ulrum is donderdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de T-kruising Nieuwestreek in Ezinge. Een 23-jarige automobilist uit Zoutkamp verleende aan de vrouw geen voorrang. Hierdoor belandde zij in een voortuin aan de Nieuwestreek. Beide bestuurders zijn onderzocht door ambulancepersoneel. Zij werden voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De jongeman verklaarde geen rijbewijs te hebben. Ook had hij volgens eigen zeggen alcohol gedronken. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen. Dit onderzoek moet uitwijzen of hij onder invloed was van alcohol. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Baflo: snelle motorrijder moet rijbewijs inleveren

Een 31-jarige motorrijder uit Pieterburen moest donderdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 167 km/per uur over de N363 richting Warffum. De maximaal toegestane snelheid is hier 80 km/uur. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beslissen wat er met de verdachte en het rijbewijs zal gebeuren.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 271, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Musselkanaal, Marktstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 845, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, Nijverheidsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 205, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 63 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Noordzeeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2500, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.