Politie Zuid-Holland-Zuid

09/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 09-05-2008 o Persberichten District II

GEEN GORDEL EN RIJBEWIJS
ALBLASSERDAM Een 27-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is op donderdag 8 mei 2008 aangehouden toen hij in zijn auto reed op de A-15 richting de tunnel onder de rivier De Noord. De man viel op omdat hij zonder gordel achter het stuur zat. Na het stopteken stopte de man bij een tankstation voor de tunnel. Toen agenten de man vroegen naar zijn rijbewijs of ander legitimatiebewijs kon de man deze niet tonen. De bestuurder vond het kentekenbewijs voldoende en probeerde dit na overhandiging uit de handen van de agenten te trekken. Hij werd daarna aangehouden en voorgeleid aan de hulpofficier van justitie op het politiebureau in Papendrecht. De man liet daar zijn rijbewijs zien waarna hij werd heengezonden. De politie maakt een proces-verbaal op.

ALCOHOL
GORINCHEM Op de Kleine Haarsekade in Gorinchem hebben agenten een 51-jarige man uit Breda aangehouden. De politiemensen zagen de autobestuurder op donderdagavond 8 mei 2008 in een auto rijden die bijna kruipend de bocht doorging. De auto zat helemaal onder de schade. Uit de controle bleek dat de 51-jarige een rij-ontzegging had maar ook een te hoog alcoholpromillage.. De agenten namen de verdachte mee naar het bureau.

FEESTJE?
HARDINXVELD-GIESSENDAM Agenten hebben drie jongeren aangehouden met gestolen spullen. Ze zagen de drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Hardinxveld-Giessendam zitten bij het hek van een voetbalvereniging aan de Sluisweg in Hardinxveld-Giessendam. Op her muurtje stonden onder andere dozen chips, een fles wijn en limonade. Een van de drie vertelde dat ze morgen een feestje hadden en ze daarom over straat liepen met de spullen. Politiemensen hielden de jongens toch maar aan. En al vlot vertelde een verdachte dat ze hadden ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging.

VERNIELING
PAPENDRECHT Een getuige heeft een 13-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden. Hij stond op donderdagavond 8 mei 2008 bij een school en kraste daar iets in de muur. Dat zag de getuige en waarschuwde de politie. Agetnen gingen naar deze melding op de Kombuis in Papendrecht en namen de jongen voor verhoor mee naar het bureau.

RUZIE
PAPENDRECHT Voor mishandeling is een 44-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Hij kreeg op donderdagavond 8 mei 2008 ruzie met een buurman. Op een gegeven moment sloeg de verdachte een 60-jarige vrouw uit Papendrecht. Deze deed hiervan aangifte. Agenten liepen na de melding naar de garage van de verdachte en hielden hem daar aan. Ze namen de 44-jarige mee naar het bureau in Dordrecht. Het incident gebeurde op de Eykmanstraat in Papendrecht.

VERZET
SLIEDRECHT Een 27-jarige man uit Sliedrecht heeft zich flink verzet bij zijn aanhouding. Agenten gingen op donderdagavond 8 mei 2008 naar een melding op de Rembrandtlaan in Sliedrecht. Daar zou een conflict in een woning zijn. Na onderzoek bleek dat de 27-jarige man daar zonder toestemming het pand was binnengegaan omdat hij zijn ex-vriendin wilde spreken. Hij kreeg direct ruzie met de 38-jarige bewoner en sloeg hem. Politiemensen namen de verdachte mee. Halverwege de trap draaide deze om en wilde weer terug naar de flat. Na stoeiwerk konden agenten de man boeien. Een agent deed aangifte tegen de 27-jarige omdat deze hem beledigde en bedreigde.