Politie Zuid-Holland-Zuid

09/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 09-05-2008 o Persberichten District I

CONTROLE
DORDRECHT Politiemensen van het Verkeershandhavingsteam hebben op diverse plekken in Dordrecht controles gehouden. Ze deelden hierbij in totaal 47 bekeuringen uit. De controles vonden plaats op donderdag 8 mei 2008. De meeste bekeuringen waren voor het rijden zonder gordel. Hiervoor kregen 30 autobestuurders een bekeuring. 12 automobilisten reden te snel. De politiemensen stonden op de De Savornin Lohmanweg, Mijlweg en Weeskinderendijk Beneden.

FIETS
DORDRECHT Een 21-jarige man uit Dordrecht is aangehouden voor heling. Agenten zagen de verdachte op donderdagmiddag 8 mei 2008. Hij reed over het Rudyard Kipling-erf in Dordrecht op een fiets waar geen slot opzat. Uit controle bleek dat de tweewieler gestolen was in Dordrecht. De verdachte verklaarde dat hij de fiets via een advertentie op internet gekocht had. Over het feit dat er geen slot op de fiets zat vertelde de 21-jarige dat zijn sleutel was gebroken en hij daarom maar het slot van de fiets had gehaald.

HENNEP
DORDRECHT De politie heeft een hennepkwekerij gevonden in een woning aan De Savornin Lohmanweg in Dordrecht. Agenten gingen hierheen op donderdagavond 8 mei 2008 na een tip. Er was niemand thuis in de woning. Binnen vonden agenten in twee kamers kwekerijen. In totaal stonden er bijna 130 plantjes. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kwekerijen is.

BRANDJE
DORDRECHT Een paar coniferen hebben in brand gestaan. Het gaat om ongeveer zeven stuks. Een passerende vrouw ontdekte het brandje op vrijdag 9 mei 2008 omstreeks 00.30 uur en waarschuwde de bewoner. Deze bluste het brandje met een tuinslag. Het gebeurde bij een woning aan de Haaswijkweg Oost in Dordrecht. De politie stelt een onderzoek in.

RUZIE
DORDRECHT Een 29-jarige man uit Dordrecht is gewond geraakt bij een ruzie. Op vrijdag 9 mei 23008 omstreeks 01.55 uur kwam de melding dat er iemand op de grond zat bij het Bagijnhof in Dordrecht. Zijn gezicht zat onder het bloed. Er kwam in eerste instantie een onduidelijk verhaal. Een ambulance bracht het slachtoffer voor behandeling naar het ziekenhuis. Daar vertelde de man dat hij buiten bij een café klappen kreeg van iemand en twee mannen hem achterna gingen. Deze sloegen en schopten hem. De politie onderzoekt wie de verdachten zijn.

ALCOHOL EN WAPENS
ZWIJNDRECHT Agenten hebben een 30-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij reed op vrijdag 9 mei 2008 rond 01.50 uur over het Willem Ruysplein in Zwijndrecht. Politiemensen namen een blaastest af van de autobestuurder. Hieruit bleek dat de verdachte een te hoog promillage had door het drinken van alcoholische drank. Op het moment dat een politieman de auto in een parkeervak reed zag deze agent dat er twee zwaarden en een honkbalknuppel in het voertuig lagen. Deze wapens zijn in beslag genomen.