Gemeente Hellevoetsluis


Buurtaanpak start ook in Kulck-Noord`

De buurtaanpak in een gedeelte van de Struyten is in volle gang. Samen met bewoners wordt hier gewerkt aan een betere buitenruimte. In maart is de buurtaanpak van start gegaan met een actieweek om bewoners te informeren en enthousiast te maken. Na de actieweek zijn gemeenteambtenaren en raadsleden bij bewoners langs de deur geweest om ze persoonlijk te vragen naar hun mening over de buurt. Wat zijn positieve punten, maar vooral ook: Welke zaken kunnen beter? Van veel bewoners is de mening gehoord. In totaal heeft 70% van de buurtbewoners aangegeven wat in hun ogen beter kan.

De meeste bewoners zijn overwegend positief over de buurt. Gemiddeld geven zij het rapportcijfer 7,1 voor de leefbaarheid in de buurt. Vooral de nabijheid van voorzieningen als scholen en de supermarkt en de sfeer in de buurt worden erg gewaardeerd. Zaken die volgens de bewoners beter kunnen zijn bijvoorbeeld de verkeersveiligheid, de inrichting van een aantal speelplekken of pleintjes en het straatbeeld. De uitstraling van de buurt wordt wat somber gevonden.

De volgende stap in de buurtaanpak is het opstellen van een plan met maatregelen. Twee landschapsarchitecten presenteren binnenkort hun visie en werkwijze aan het Kwaliteitsteam van bewoners. Deze bewonersgroep, waarin bewoners uit de verschillende straten van het actiegebied zijn vertegenwoordigd, kiest welke ontwerper het beste idee voor de buurt heeft. De bewoners worden betrokken bij de verdere uitwerking van de plannen en dan start zo snel mogelijk de uitvoering.

Eind mei gaat de buurtaanpak in de tweede buurt van start. Het gaat om het oostelijk deel van de wijk Kulck-Noord en beslaat de straten Ireneplaats, Willem Alexanderplaats & Bernhardplaats. Daar zal dinsdag 27 mei het startschot van de buurtaanpak gevierd worden tijdens een avond voor bewoners in basisschool De Brug. Woensdag 28 mei staat in het teken van de kinderen en wordt er de Straatspeeldag georganiseerd. Zaterdag 31 mei is er een wandeling door de buurt met bewoners, waarbij zij kunnen laten zien wat anders moet. Ook wordt de opgeknapte speelplek aan de Willem Alexanderplaats tijdens deze actieweek feestelijk geopend. Deze speelplek wordt alvast verbeterd op initiatief van bewoners. De weken na de actieweek wordt iedereen persoonlijk gevraagd om zijn mening over de woonomgeving via een huis-aan-huis enquête.

Het aanpakken van kleinschalige buurten is een nieuwe manier van werken in de Gemeente Hellevoetsluis. Buurt voor buurt wordt er samen met de bewoners gewerkt aan een betere woonomgeving.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Swart (tel. 0181-330351) of de heer F. Liebrand (tel. 0181-330401), aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag.

05/09/2008