Gemeente Voorschoten

Vrijwilligersmarkt geopend

Inschrijving voor Vrijwilligersmarkt geopend

vrijwilligersmarkt Vrijwilligersorganisaties kunnen zich vanaf nu online inschrijven voor de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten. Dit jaar valt de Vrijwilligersmarkt op zaterdag 13 september. Nieuw op de markt is het speciale `kindermarkt'-gedeelte. Organisaties die zich richten op de jeugd komen bij elkaar te staan op de Voorstraat en bieden allerlei leuke activiteiten.

De Vrijwilligersmarkt maakt onderdeel uit van het Weekend van Voorschoten en is zo verzekerd van een bruisend en drukbezocht podium. Ook dit jaar verwachten de organisatoren een brede blik te kunnen bieden op het verenigingsleven van Voorschoten. De organisatie stelt drie prijzen beschikbaar voor kramen waarin het vrijwilligerswerk op originele wijze wordt gepresenteerd. De deelnemers krijgen hier na aanmelding voor de Vrijwilligersmarkt meer informatie over toegezonden.

Speerpunt

Werving van nieuwe vrijwilligers is een belangrijk speerpunt in het gemeentelijke Vrijwilligersbeleid. Dit vaste onderdeel van de Vrijwilligersmarkt krijgt meer de nadruk. De gemeente stelt hiervoor informatie en materiaal beschikbaar aan de vrijwilligersorgansaties. De gemeente ondersteunt de Vrijwilligersmarkt verder door de kramen kosteloos beschikbaar te stellen aan de vrijwilligersorganisaties. In totaal zijn zestig kramen gereserveerd in de Schoolstraat en een gedeelte van het Treubplein. Voor organisaties die een demonstratie willen geven, zijn ruime plekken gereserveerd in de Voorstraat.

Meer informatie en aanmelden

De organisatie van de Vrijwilligersmarkt is in handen van heren R. Knijnenburg en R. Utermark en mevrouw B. Koemans. Voor vragen, opmerkingen of aanmeldingsformulieren:

* robknijnenburg@hotmail.com

* roel@utermark.eu

* De heer Knijnenburg (071) 5768 580


* 09 mei 2008