Gemeente Voorschoten

Vrijwilligersfonds te vinden

Vrijwilligersorganisaties weten Vrijwilligersfonds te vinden

Van een cursus sociale hygiëne tot een cursus weerbaarheid en van een vrijwilligersbarbecue en tot teambuildingsactiviteiten. Een kleine selectie uit zaken waarvoor zeventig organisaties uit Voorschoten een aanvraag hebben ingediend bij het Vrijwilligersfonds.

Belang

Het grote aantal aanvragen laat zien dat Voorschoten een zeer actief vrijwilligersbestand kent. Met organisaties die hun vrijwilligers koesteren. Vrijwilligerswerk wordt steeds belangrijker en krijgt een steeds grotere rol in de samenleving. Niet alleen als gevolg van de Wet maatschappelijke ondersteuning, maar ook door de veranderende maatschappij. De gemeente Voorschoten hecht groot belang aan het vrijwilligerswerk dat door veel van haar inwoners wordt gedaan. Het Vrijwilligersfonds is een van de manieren waarmee de gemeente dit belang onderstreept. Voor het Vrijwilligersfonds is dit jaar 30.000 euro beschikbaar. Daarvan is 10.000 euro specifiek bestemd voor deskundigheidsbevordering en werving.

3.788 vrijwilligers

Het grootste deel van het budget is toebedeeld aan waarderingsactiviteiten, op de tweede plaats gevolgd door deskundigheidsbevordering voor de vele vrijwilligers. Plaats drie en vier worden ingenomen door wervingsactiviteiten en bijdragen voor jubilea. In totaal zijn circa 3.788 vrijwilligers actief bij de zeventig organisaties die een aanvraag deden. Het Vrijwilligersfonds komt daarmee ten goede van een groot deel van de Voorschotenaren die zich vrijwillig inzetten!

* 09 mei 2008