Bluecircle tv productie


Van bouwval tot droomhuis 2008-05-09 12:19:14 Het derde seizoen van Bouwval Gezocht gaat dinsdag 13 maart van start. Op de woon- en klusavond van RTL 4 zie je de komende 8 weken om 20.30 uur hoe er gesloopt, gerenoveerd en geklust wordt in de hoop van een bouwval een klein paleis te maken.

In iedere aflevering nemen kandidaten hun huis, dat nodig moet worden opgeknapt, drastisch onder handen. De bouwval die ze onlangs hebben gekocht, proberen ze met een minimale geldinjectie maximaal in waarde te laten stijgen. Per aflevering wordt deze uitdaging gevolgd.

Wanneer het huis na de verbouwing meer waard is dan de aankoopprijs en de verbouwingskosten bij elkaar opgeteld, is hun missie geslaagd. De hele renovatie wordt van begin tot eind in beeld gebracht. Presentator Peter van der Vorst wordt bijgestaan door bouwdeskundige Bob Sikkes. Hij adviseert de kandidaten en controleert hun plannen op realiteitszin en uitvoerbaarheid.

Lukt het de kandidaten om al hun voornemens binnen de door hen gestelde termijn en budget te realiseren? En wat doen mogelijke vertragingen of andere tegenslagen met hun humeur en onderlinge relatie? Van bouwvoorschriften tot verbouwingsstress; alles komt aan de orde.

Het eindresultaat van de grote opknapbeurt wordt uitvoerig geëvalueerd door Bob. Hij vertelt wat de kandidaten goed hebben gedaan en wat ze niet zo handig hebben aangepakt. Tot slot komen 3 makelaars langs voor een onafhankelijke taxatie van het huis. Het gemiddelde van hun taxaties bepaalt de verkoopwaarde van hun woning. Hoeveel hebben alle inspanningen opgeleverd?

Bouwval Gezocht is de Nederlandse versie van het succesvolle Britse format Property Ladder.