Leefbaar Rotterdam

Recente schriftelijke vragen

* Doelstelling Rotterdam Climate Initiative te hoog
* Wijkgebouw Kamelia

* Keuzevrijheid voor klanten van de gemeentelijke overheid
* Wachtlijsten Kredietbank

* Foto's veelplegers voor winkeliers

vrijdag, mei 09, 2008

Filmen in Katendrecht mag niet

Op 7 mei was te zien hoe televisiemaker Prem Radhakishun op Katendrecht werd belaagd. In zijn programma Premtime bleek hoe Prem in deze Prachtwijk uiterst agressief werd benaderd door vooral Antilliaanse en Marokkaanse jongens.

Uiteindelijk bleek normaal filmen niet mogelijk en werd de aftocht geblazen. Buurtbewoners die in de rapportage aan het woord kwamen en dagelijks met deze jongeren en hun gedrag te maken hebben, zijn de wanhoop nabij. De PvdA en Leefbaar Rotterdam willen de kwestie op 15 mei in de gemeenteraad aan de orde stellen.

De insteek van beide partijen is wel verschillend: de PvdA fractievoorzitter van Heemst vraagt zich vertwijfeld af waar de extra jongerenwerkers blijven en wil dat de gemeente jongeren na twaalf uur s avonds thuis gaat brengen. Leefbaar raadslid Henni van Schaik daarentegen ziet weinig in het plan, waarbij de gemeente als gratis taxibedrijf fungeert. Hij ziet de overlastgevers liever vastgezet op het bureau waar de ouders ze kunnen ophalen. In dat laatste geval kunnen ze meteen worden aangesproken.

Tot besluit wil Peter van Heemst een onderzoek naar wie zich met deze probleemgezinnen bezig heeft gehouden. De uitkomst van dit onderzoek hoeft van Heemst niet af te wachten, het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente is verantwoordelijk voor de wijkveiligheid van Katendrecht en in Feijenoord zitten er alleen maar partijgenoten in het bestuur

Klik hier voor de aflevering van Premtime