Gemeente Valkenswaard

Parkeeronderzoek in centrum Valkenswaard

Parkeeronderzoek in centrum Valkenswaard

Sinds de vaststelling in februari 2006 van de "notitie Evaluatie Parkeerbeleid 2003" door de Valkenswaardse gemeenteraad, zijn diverse wijzigingen doorgevoerd in het parkeerbeleid in het centrum van Valkenswaard.

Afgelopen jaar werden de vijf parkeersectoren in het centrumgebied ingevoerd.

De gemeente wil de effecten weten van de invoering van de parkeersectoren en van het betaald parkeren, evenals van het gedrag van kort- en langparkeren en de benutting van de parkeercapaciteit (op eigen terrein en openbaar gebied). Daarom heeft zij opdracht gegeven aan adviesbureau Mobycon uit Rosmalen om een parkeeronderzoek in het centrum van Valkenswaard uit te voeren. Het bureau zal gegevens verzamelen over de plaatsen waar geparkeerd wordt en in welke mate. Op basis van die informatie kan de gemeente bepalen of het huidige systeem goed werkt of dat bijstellingen nodig zijn. Het onderzoeksgebied omvat niet alleen de vijf parkeersectoren, maar ook de schil van straten daar net omheen. Op die manier kunnen ook eventuele onbedoelde effecten in beeld worden gebracht.

Verloop onderzoek en vervolg

Op dinsdag 13 mei zal een medewerker van Mobycon buiten een zogenaamde verkenning doen als voorbereiding op het onderzoek. In de week van 19 mei aanstaande zullen medewerkers van Mobycon op verschillende dagen en verschillende tijdstippen kentekens registreren om zo het aantal geparkeerde auto's te kunnen vaststellen. Die registratie dient overigens alleen voor het parkeeronderzoek en wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Mobycon stelt een rapport op van het onderzoek en dat zal door de gemeentelijke vakafdeling bekeken worden en vervolgens met een advies naar het college van burgemeester en wethouders gaan. Naar verwachting kan dat eind augustus plaatsvinden.

Met eventuele vragen over het onderzoek kunt u terecht bij de heer B. Sligter van de afdeling Leefomgeving. Hij is telefonisch bereikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag via telefoonnummer (040) 20 83405.