Gemeente Valkenswaard

kennis met muziek

Kinderen maken kennis met muziek

Cursus muzikale oriëntatie 2008 - 2009

In het nieuwe schooljaar start bij het Centrum voor Muziek en Dans, op jaarbasis, een muzikale oriëntatiecursus. Kinderen tussen de 7 (groep 4) en 12 jaar maken kennis met muziek en muziekinstrumenten. In de loop van het jaar krijgen ze zelfs al echt les op een zestal instrumenten. De cursus is bedoeld voor kinderen die eventueel graag met muziek willen beginnen, maar nog niet precies weten welk instrument het beste bij ze past. Daarnaast is het een brede kennismaking met muziek in het algemeen.

Kinderen zijn bijna anderhalf uur in de school. De lessen bestaan uit twee gedeelten. Het ene deel bestaat uit de les algemene muzikale vorming (45 minuten). Hierin wordt gezongen, gespeeld, naar muziek geluisterd, op muziek bewogen en er wordt over muzieknotatie verteld. Voor het tweede deel gaan de kinderen, in een kleine groep, naar de instrumentale oriëntatieles waarin ze kennismaken met een instrument (30 minuten). Elk van de zes instrumenten uit een pakket worden gegeven in blokken van vijf weken.

Kosten voor de totale cursus bedragen EUR 135,- voor inwoners van Valkenswaard. Woont het kind buiten Valkenswaard, dan bedragen de kosten EUR 405,-. De lessen zijn, naar eigen voorkeur, op maandag, dinsdag of donderdag.

De pakketverdeling ziet er als volgt uit.

A - maandag B - dinsdag C - donderdag

piano piano piano

blokfluit dwarsfluit blokfluit

viool harp dwarsfluit

keyboard gitaar gitaar

cello klarinet accordeon

trompet / trombone slagwerk slagwerk

Indien uw kind belangstelling heeft om aan de muzikale oriëntatie deel te nemen, dan kunt u zich door middel van een inschrijfformulier aanmelden bij het Centrum voor Muziek en Dans, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon: 040 2083591. Het inschrijfformulier is verkrijgbaar bij de CMD-administratie.