Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 09-05

TILBURG, 9 mei 2008

Politie spreekt van een gezellige sfeer in het centrum van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrum van Tilburg spreken van een gezellige drukke sfeer. De politie verrichte één arrestatie. Een centrumbezoeker ontving vanmorgen een bekeuring voor wildplassen.

In de Juliana van Stolbergstraat hebben agenten vanmorgen rond de klok van 03.00 uur een 37-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. Medewerkers van een horecagelegenheid op het Piusplein spraken hem in het café aan nadat hij enkele meisjes binnen had lastig gevallen. De verdachte was het daar niet mee eens en bedreigde de 22-jarige portier woordelijk met de dood. De politie werd in kennis gesteld en hield de man korte tijd later aan.

Politie haalt onder invloed verkerende bestuurders van de weg

TILBURG - De politie heeft vanmorgen om 03.30 uur op de Heikantlaan een 27-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat de man 310 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 2 uur mocht hij na het verhoor het bureau verlaten.

Op de Huibevendreef hebben agenten rond 01.30 uur een 49-jarige Tilburger met een slok op aangehouden. Een ademtest wees uit dat de man 295 ug/l aan alcohol in het bloed had. Ook hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uren.

Minderjarigen opgepakt na gooien steen naar buurtpreventieteam

TILBURG - De politie heeft gisteravond tegen 22.00 uur op het Paletplein drie 17-jarige Tilburgse jongens aangehouden. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegenover een vrijwilliger van het buurtpreventieteam. Het slachtoffer, een 19-jarige Tilburgse vrouw deed aangifte.

Het slachtoffer die als vrijwilliger verbonden is aan het buurtpreventieteam van de wijk het Wandelbos fietste samen met een andere vrijwilliger door de wijk. Het buurtpreventieteam bestaat uit een aantal wijkbewoners en is in het leven geroepen om de leefbaarheid in de wijk te bevorderen. Tijdens hun fietsronde, in herkenbare vesten, troffen de vrijwilligers in de Kobaltstraat twee groepen jongeren aan die met elkaar in gesprek waren. Tijdens het passeren voelde het slachtoffer een stekende pijn in haar rug. Toen ze om keek zag ze een steen op de grond liggen. De politie werd gewaarschuwd en kwam direct ter plaatse. Op dat moment hadden de jongeren uit de groepen zich in de wijk verspreid. Op het Paletplein troffen agenten drie jongeren aan die deel uitmaakten van de groep. De politie heeft vervolgens dit drietal aangehouden.

Politie arresteert Tilburger voor poging tot beroving

TILBURG - De politie heeft gisteravond even na 20.00 uur op de Heuvel een 18-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot beroving van een 47- jarige plaatsgenote. Op het bureau is ze in verzekering gesteld.

Het slachtoffer werd in de Fabriekstraat aangesproken door de verdachte, een vage bekende. De man wilde dat ze een resterende schuld van een kennis van haar aan hem betaalde. Toen de vrouw aangaf geen geld te hebben bedreigde hij haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen op de Heuvel een man die voldeed aan het opgegeven signalement. Tijdens de fouillering vonden agenten in zijn kleding een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen. Het wapen is in beslag genomen en de man is ingesloten.

Medewerker verduistert geld in dienstbetrekking

GOIRLE - De politie heeft gistermiddag om 14.30 uur bij een eetgelegenheid in winkelcentrum de Hovel een 15-jarige jongen uit Goirle aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking. Een medewerker ontdekte dat de verdachte, die werkzaam was in de keuken, geld had weggenomen uit de huishoudportemonnee. De politie werd gealarmeerd en stelde een onderzoek in. De jongen bekende de diefstal en gaf vaker geld te hebben verduisterd uit betreffende gelegenheid.

Tilburger verduistert auto na proefrit

TILBURG - De politie heeft gistermiddag om 14.15 uur op de Jules Verneweg een 30-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 26 januari jl. na een proefrit een personenauto te hebben verduisterd. De eigenaar van de auto, een 45-jarige Tilburgse vrouw deed bij de politie aangifte.

In overleg met het slachtoffer nam de verdachte op 26 januari jl. haar auto mee voor een proefrit. Het voertuig stond te koop en de verdachte toonde interesse. Echter kwam de man niet meer met de auto terug. Nadat het slachtoffer herhaaldelijk contact gezocht had met de verdachte, die haar iedere keer weer beloofde de auto terug te brengen, bleef de auto weg. Hierop zocht de vrouw contact met de politie en deed op 08 mei aangifte van verduistering. De politie stelde een onderzoek in en trof de auto op de Jules Verneweg aan.

Politie controleert na klachten uit de wijk

TILBURG - Naar aanleiding van klachten uit de wijk hebben agenten gistermiddag tussen 16.00 uur en 16.45 uur een verkeerscontrole ingesteld op de rotonde van de Middeldijkdreef en de Reedijkdreef. Buurtbewoners klaagden omdat voertuigen regelmatig de rotonde niet volgens de verplichte rijrichting namen. Agenten schreven in totaal 20 bekeuringen uit voor overtreden van dit feit. Opvallend was dat nagenoeg alle bestuurders afkomstig waren uit de de Reeshof.

Auto's ontvreemd bij inbraak in woningen

TILBURG - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn bij twee woninginbraken in de Reeshof personenauto's ontvreemd. Tussen 00.30 uur en 06.15 uur hebben onbekenden in een woning in de Doesburgstraat een inbraak gepleegd. Via vermoedelijk de flippermethode lukte het de daders de woning binnen te komen. Uit de woning werden onder andere autosleutels ontvreemd. De auto die voor de deur in een parkeerhaven geparkeerd stond, een BMW met het kenteken 22-TL-VS is ontvreemd. Ook bij een woninginbraak in de Bunschotenstraat namen de daders een personenauto, een Volkswagen Passat gekentekend 47-SL-PF. Aangifte wordt een dezer dagen opgenomen.

Fietser gewond na verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval gisterochtend in de Aphroditestraat raakte een 66-jarige fietser uit Riel gewond. Hij is met rugletsel overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Het slachtoffer fietste vannmorgen rond 07.30 uur via het fietspad, parallel gelegen aan de Aphroditestraat, de groenstrook op. Via de groenstrook vervolgde hij zijn weg en verliet deze strook en reed de kruising met het Heieinde en de Duijnsbergseweg op. Op het kruisingsvlak kwam hij vervolgens in aanrijding met een personenauto die bestuurd werd door een 54-jarige Tilburger.

Auteur: Desiree Brabers