Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis: Advies woonlastenverzekering slecht

Volgens Vereniging Eigen Huis zijn de adviezen rond woonlastenverzeke-ringen slecht en onvolledig. De verzekeringsvoorwaarden zijn daarnaast verwarrend en een Financiële bijsluiter is niet verplicht. Tussenpersonen adviseren gehaast en belust op provisies. De vereniging baseert zich op onderzoek en de ervaringen van haar leden.

De woonlastenverzekering is bedoeld om bij arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid de maandelijkse woonlasten voor een bepaalde periode op te vangen. De meeste adviesgesprekken worden tot ongenoegen van de gegadigden in 10 minuten afgeraffeld. Adviseurs doen nauwelijks aan productvergelijking. Wat er daadwerkelijk kan gebeuren in geval van arbeidsongeschiktheid, bespreken ze meestal slechts zijdelings. Welke verzekeringen via de werkgever zijn afgesloten, komt vrijwel nooit aan de orde, terwijl dat wel een cruciaal punt is.

Vereniging Eigen Huis heeft eerder dit jaar in de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor de slechte advisering omtrent woonlastenverzekering. Zij heeft gewezen op de zorgplicht die adviseurs hebben ten opzichte van hun klanten en heeft aangedrongen op regelgeving.

Meer informatie over woonlastenverzekeringen:
Lees hier het persbericht d.d 8 mei 2008 Lees hier het artikel uit Eigen Huis Magazine (PDF) Lees hier het stappenplan en de productvergelijking (alleen voor leden)

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 8 mei 2008

---

Naar het Eigenhuis.nl forum

---