BOVAG

09-05-2008
BOVAG, CBR en FAM akkoord over aanpak wachttijden rijexamens

Examenaanvragen worden aan maximum gebonden

Het CBR gaat op korte termijn een plafond instellen om een einde te maken aan de lange reserveringstermijnen bij de praktijkexamens. Dat is één van de maatregelen die het exameninstituut vandaag met de brancheorganisaties BOVAG Rijscholen en FAM is overeengekomen.

De afgelopen maanden liepen de reserveringstermijnen onaanvaardbaar op, onder andere omdat meer examencapaciteit kon worden gereserveerd dan er werkelijk examenkandidaten waren.

Vanaf 26 mei kunnen rijscholen niet meer onbeperkt examens reserveren. Alleen voor leerlingen die al in opleiding zijn, kan nog een examen worden vastgelegd. Met deze koppeling aan het werkelijke aantal leerlingen wil het CBR voorkomen, dat de groei van rijscholen door de maatregel wordt ingeperkt.

Niet benutte examentijd
Naast het plafond wordt van iedere rijschool de wel gereserveerde maar niet benutte examentijd teruggenomen. Deze komt terug in het reserveringssysteem en is dan weer voor alle rijscholen beschikbaar. Tot slot gaat het CBR onverminderd door met het afnemen van examens in overwerk. Rijscholen worden de komende dagen over de maatregelen geïnformeerd.

De brancheorganisaties en het CBR verwachten, dat de reserveringstermijnen door de maatregelen terugkeren op een acceptabel niveau. Met ingang van 2009 willen de gesprekspartners de maatregelen verder verfijnd hebben, zodat te lange reserveringstermijnen permanent tot het verleden gaan behoren.
Bron: Persbericht BOVAG-CBR
Datum: 09-05-2008