Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070819650

Antwoord op vragen van het leden Wilders en Bosma (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het einde van Amsterdam als tolerante stad voor homo's. (Ingezonden 7 mei 2008)


1
Hebt u kennisgenomen van het bericht "Homomodel van catwalk getrokken"? 1) Antwoord:
Ja.


2
Deelt u de mening dat het kenmerkend is voor de toenemende haat van moslims tegen onze homo's dat uitgerekend op een bijeenkomst voor homo-tolerantie op Koninginnedag aanhangers van de islam overgaan tot geweld?
Antwoord:
Ik vind uitingen van haat tegen moslims of tegen homoseksuelen en geweld tegen hen onacceptabel.


3
Deelt u de mening van de organisatoren van het festijn dat het incident op het Rembrandtplein aangeeft "dat Amsterdam geen tolerante stad meer" is? Antwoord:
In mijn antwoord op vragen van het kamerlid Van der Ham van 9 oktober 2007 (kenmerk 2060722810) over een eerder geweldincident tegen homo's in de hoofdstad, ben ik al ingegaan op de negatieve invloed die dit soort homovijandige incidenten kan hebben op het karakter van Amsterdam als tolerante stad.


4
Deelt u de mening van het Amsterdamse PvdA-raadlid Yman Mahrach dat homoseks volgens de koran verboden is en dat het niet aan de politiek is het daarmee oneens te zijn? 2) Antwoord:
Na de publicatie van het artikel in De Pers heeft het gemeenteraadslid een verklaring gegeven waarin zij afstand neemt van de woorden in het artikel in De Pers (afschrift van die verklaring is bijgevoegd).


5
Deelt u de mening dat het beter zou zijn als mevrouw Mahrach, met haar landgenoten die geweld plegen jegens homo's, terugkeert naar het land van herkomst? Antwoord:
Nee.