Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 9 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 09-05-2008

Volendammer botst tegen stilstaande auto

Volendam, donderdag 8 mei 2008, 14.30 uur

Een 54-jarige Volendammer wilde donderdagmiddag zijn zojuist gerepareerde navigatiesysteem uitproberen en had daardoor te weinig oog voor zijn omgeving. De man botste op de Heideweg op een stilstaande auto. De politie constateerde dat de man niet alleen onoplettend was, maar ook alcohol had genuttigd. De ademanalyse wees uit dat hij bijna drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij werd vervolgens aangehouden en zijn rijbewijs werd in beslag genomen.

Politie pakt vernieler op

Purmerend, vrijdag 9 mei 2008, 11.14 uur

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 27-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van vernieling in een café aan de Koemarkt op Koninginnedag. De politie kreeg de melding dat de verdachte donderdagavond laat wederom in het zelfde café aanwezig was. Bij binnenkomst van twee geüniformeerde agenten sloeg de verdachte op de vlucht. Twee agenten in burger konden na een korte achtervolging de man in de Kalversteeg aanhouden en vervolgens geboeid naar het bureau overbrengen.

Diefstal cd's uit warenhuis

Zaandam, donderdag 8 mei 2008, 14.50 uur

Een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmiddag betrapt op het stelen van cd's uit een warenhuis in Zaandam. Agenten in burger zagen de man uit het warenhuis wegrennen, achtervolgd door een medewerkster van de winkel. Nadat duidelijk werd dat de man had gestolen zetten zij de achtervolging in en hielden de man aan. Hij bleek dertien cd's bij zich te hebben, die hij in Amsterdam wilde verkopen om aan geld voor eten te komen.

Snelheidscontrole Purmerland

Purmerland, donderdag 8 mei 2008, 16.48 uur

De politie heeft in Purmerland een snelheidscontrole uitgevoerd. Van ruim 500 voertuigen is de snelheid gecontroleerd. Voor 38 bestuurders bleek het moeilijk de maximum snelheid van 50 kilometer per uur aan te houden en zij krijgen dan ook een bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 89 kilometer per uur.

Auto weg na zwemmen

Volendam, donderdag 8 mei 2008, 17.49 uur

De politie onderzoekt de diefstal van een personenauto in Volendam. De bestuurder van de auto, een 45-jarige Volendammer, was een half uurtje wezen zwemmen in het zwembad van Volendam en merkte tijdens het omkleden dat hij zijn autosleutel kwijt was. Hij zag op de parkeerplaats dat zijn auto was gestolen.

Eerlijke melder

Zaandam, donderdag 8 mei 2008, 21.24 uur

Het gebeurt bijna dagelijks: er wordt iets vernield en de dader ligt, zoals dat heet, 'op het kerkhof'. Maar het kan ook anders. Het servicecentrum van de politie (0900-8844) kreeg de melding van een jongeman die voetballend per ongeluk een ruit van basisschool De Vuurvogel aan Eemmeer in Zaandam had vernield. De jongeman zal de kosten voor reparatie voor zijn rekening nemen.

Met honderd over Waterlandlaan

Purmerend, donderdag 8 mei 2008, 22.35 uur

De politie heeft een 21-jarige Purmerender aangehouden, nadat hij met ruim honderd kilometer per uur over de Waterlandlaan reed. Surveillerende agenten zetten de achtervolging in wisten de bestuurder op de Landstrekenweg aan de kant te zetten. De bestuurder was niet in het bezit van identificatie- en autopapieren. Hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Een tweede auto, die gelijktijdig met de verdachte met hoge snelheid over de Waterlandlaan reed, kon niet worden aangehouden.

Inbraak Kanaalkade

Purmerend, donderdag 8 mei 2008, 23.32 uur

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Kanaalkade in Purmerend. Een notebook en een flatscreen televisie werden uit de woning meegenomen. De politie verricht sporenonderzoek. Het is nog niet bekend hoe de inbreker de woning is binnengekomen.

Meer politiecontrole hinderlijk fietsgedrag

Purmerend, 7 mei 2008

De politie gaat vanaf 1 juni fietsers bekeuren die tegen de richting infietsen en daardoor zichzelf en anderen in gevaar brengen. Er gaat een waarschuwingsperiode van een maand aan vooraf.

Op verzoek van de gemeente gaat de politie controleren op twee locaties. Het gaat om kruispunt Gorslaan - Waterlandlaan en kruispunt Gorslaan - Jaagweg. Uit een verkeersveiligheidsstudie van de gemeente is gebleken dat op deze locaties 'tegen de richting infietsen' tot verkeersgevaarlijke situaties kan leiden. Want fietsers rijden door rood en fietsen over de linkerkant van het fietspad, tegen de richting in. Tijdens de waarschuwingsperiode in mei bekeurt de politie in principe niet, tenzij er sprake is van excessief gedrag of een aanrijding wordt veroorzaakt.