Grolsch Veste nieuwe naam stadion FC Twente

09/05/2008 15:09

PR Newswire

ENSCHEDE, Nederland, May 9 /PRNewswire/ --

- Grolsch en FC Twente bekrachtigen goed 'noaberschap'

Het stadion van FC Twente krijgt een nieuwe naam. Met ingang van het komende voetbalseizoen wordt het omgedoopt tot 'Grolsch Veste'. Joop Munsterman, voorzitter van FC Twente, en Ab Pasman, bestuursvoorzitter van Grolsch, onthulden vandaag gezamenlijk de nieuwe naam. Tijdens een feestelijke bijeenkomst, ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van het vernieuwde stadion, is dit gevierd met 'pannenbier'.

"FC Twente bouwt momenteel aan de uitbreiding van het stadion naar ruim 24.000 zitplaatsen, een toename van 10.700 plaatsen. Met de nieuwe naam bekrachtigen we de goede relatie die we hebben met buurman Grolsch, goed 'noaberschap' zoals we in Twente zeggen. Zowel FC Twente als Grolsch zijn internationaal georiënteerd, maar hechten beide aan de regio. Wederom een Twentse naamgever waar we trots op zijn," aldus Joop Munsterman.

Standvastig en eigenzinnig

De naam 'Grolsch Veste' is een naam met een positieve betekenis voor zowel FC Twente als voor Grolsch. Voor FC Twente betekent de naam een voor tegenstanders moeilijk te nemen 'veste'; een plek waar het voor de tegenstander lastig is een goed resultaat te behalen. De herkomst van Grolsch, Groenlo, is vestingstad Grol, een stad met goede sfeer en gezelligheid. De stad floreerde door de standvastigheid en eigenzinnigheid van de Grollenaren. Het zijn deze eigenschappen en ambitie waar zowel Grolsch als FC Twente zich goed in herkennen.

Trouw aan de regio

FC Twente en Grolsch hebben al 43 jaar een bijzondere relatie. In 1965 was Grolsch zelfs de eerste shirtsponsor van de club. Ab Pasman: "Vakmanschap is Meesterschap is naast Grolsch ook van toepassing op FC Twente. We zijn trots op de club, op Oost-Nederland als onze thuishaven en op ons bier. FC Twente en Grolsch zitten in de genen van de Oost-Nederlanders. De nieuwe naamgeving bevestigt onze regionale verankering."

Over FC Twente

FC Twente is een Betaald Voetbal Organisatie gevestigd in Enschede. De club werd in 1965 opgericht na een fusie tussen de Enschedese Boys en Sportclub Enschede. Sindsdien werden er nationale en internationale successen geboekt. Zo wist de Eredivisionist in 1977 en 2004 de nationale beker te winnen en stond het in 1975 in de finale van de UEFA Cup. Het eerste stadion van FC Twente was het Diekman. Sinds 1998 speelde FC Twente in het Arke Stadion. Dat stadion wordt op dit moment uitgebreid en is eind 2008 gereed. Vanaf het seizoen 2008/2009 zal FC Twente haar thuiswedstrijden afwerken in de Grolsch Veste, dat plaats biedt aan ruim 24.000 toeschouwers.

Over Grolsch

Koninklijke Grolsch N.V. is een onderneming met een historie die teruggaat tot het jaar 1615. Grolsch behoort daarmee tot één van de oudste en meest succesvolle brouwerijen van Nederland. Grolsch is actief op zowel de Nederlandse- als een groot aantal internationale drankenmarkten. Grolsch kent wereldwijd een premium positionering, waarbij de unieke Grolsch waarden als onderscheidende smaak, topkwaliteit, traditie, aspiratie, authenticiteit en samen genieten centraal staan. Grolsch is sinds 2004 gevestigd in een modern brouwerijcomplex in Enschede. Sinds 12 februari 2008 is Grolsch een zelfstandige dochteronderneming van SABMiller plc.

Redactionele informatie

Dit persbericht is een gezamenlijke uitgave van FC Twente en Koninklijke Grolsch.

http://www.fctwente.nl

http://www.thuisbijfctwente.nl

http://www.grolsch.nl

http://www.koninklijkegrolsch.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: FC Twente, Richard Peters, Afdeling Communicatie, Telefoon: +31(0)6-13131471, r.peters@fctwente.nl; Koninklijke Grolsch N.V., Helen ter Huurne, Afdeling Corporate Communications, Telefoon: +31(0)53-483-31-76, Corporatecommunications@grolsch.nl